Κίνα: Περισσότεροι περιορισμοί εις βάρος του online gaming

Πρέπει να είναι πολύ διασκεδαστικό μέρος για να ζει κανείς...

Μικροί ή μεγάλοι, έχουμε σίγουρα ακούσει εξωφρενικές δικαιολογίες για να μας σηκώσουν από τα PC μας, όμως δύσκολα θα ξεπεράσει κανείς τη δήλωση της κυβέρνησης της Κίνας.

Μια χώρα, που πολλάκις έχει βρεθεί στο κέντρο της δημοσιότητας για την εφαρμογή "αντισυμβατικών" μέτρων, ξαναχτυπά. Αφού πριν από μερικούς μήνες "έβαλε στον πάγο" τις εγκρίσεις κυκλοφορίας όλων των νέων παιχνιδιών, πλέον θα προσπαθήσει να απωθήσει τους νέους από τα online παιχνίδια, περιορίζοντας

αισθητά τον αριθμό τους, "για να μειώσει τα ποσοστά μυωπίας στα νεαρά παιδιά".

Το Bloomberg αναφέρει, πως το αντίστοιχο υπουργείο Παιδείας της Κίνας θα προσπαθήσει με αυτά τα μέτρα να μειώσει τη μυωπία κατά 0,5% ανα έτος, έως το 2023.

Ο αντίκτυπος έγινε άμεσα ορατός στην gaming αγορά της Κίνας, με τις μετοχές των δύο μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου, Tencent και Netease, να πέφτουν κατά 5%, ενώ τα "σκάγια έπεσαν και παραδίπλα", με τις μετοχές των ιαπωνικών εταιρειών Capcom και Neon να κατρακυλούν κατά 7,5% και 5% αντίστοιχα.

Ο Γιώργος, όταν δεν κοιμάται όρθιος, είναι αρθρογράφος του IGN Greece. Εάν θέλετε να τον κυνηγήσετε με πυρσούς και τσουγκράνες, για κάποια "πατάτα" που είπε, περιμένει στη σπηλιά του για το Marvel's Spider-Man.

IGN GreecePEGI: Κατάλληλα σύμβολα θα προειδοποιούν την ύπαρξη microtransactionsΣημαντική άνοδος των Video Game πωλήσεων μέσα στο 2018Pizza Titan Ultra - Gameplay Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα