Κι όμως! Ο Παναθηναϊκός ...κέρδισε στο ντέρμπι!

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα λεπτά από το τέλος του Αθηναϊκού ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποχωρεί ...χαμογελαστός από το γήπεδο. Χαρούμενος για την εμφάνιση της ομάδας του. Ικανοποιημένος απ' όσα είδε από τους “μπέμπηδες” του Δώνη.

“Χαίρεσαι να βλέπεις αυτά τα πιτσιρίκια”, έλεγε ένας φίλαθλος στην παρέα
του. “Αχ και να έβαζε αυτό το γκολ ο Μακέντα! Δεν πειράζει, τα παιδιά προσπάθησαν”, άκουσα λίγο πιο κάτω να συζητά μια παρέα... Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο ΟΑΚΑ, ο Αντώνης Πετρόπουλος έλεγε στα κανάλια Novasports για την αξιοθαύμαστη πορεία της νεαρής ομάδας του Παναθηναϊκού. Κάποια λεπτά μετά τη λήξη του ντέρμπι, ο Νίκος Καρούλιας και ο Μιχάλης Γεροθόδωρος μιλούσαν στα κανάλια Novasports γι'΄αυτή τη νεανική ομάδα και τα πρόσωπα τους έλαμπαν από χαρά! Ακόμα και ένας αντίπαλος, ο Μάριος Οικονόμου έδινε συγχαρητήρια στα νέα παιδιά του Τριφυλλιού για την εντυπωσιακή τους παρουσία.

Χαμόγελα και κέφι μετά από μια ισοπαλία σε ένα ντέρμπι. Ποιος θα το φανταζόταν!
Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουν κερδίσει ο Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του. Γιατί, δεν χωρά αμφιβολία, πως οι Πράσινοι έχουν πετύχει απίθανα πράγματα μέσα στη σεζόν.

Κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου, έφεραν τους φιλάθλους της ομάδας ξανά στο γήπεδο και κατάφεραν να φύγουν... λυπημένοι από ένα ντέρμπι γιατί δεν κέρδισαν! Και αναφερόμαστε σε μια ομάδα που κάποιοι την είχαν βάλει στα ...φαβορί υποβιβασμού και άλλοι έκαναν τρομακτικά σενάρια διάλυσης.

Ε, λοιπόν, αυτή η ομάδα έχει κερδίσει την εκτίμηση του ελληνικού φίλαθλου κοινού και αν ήταν αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια το Σαββατόβραδο στο ΟΑΚΑ, θα χαιρόταν και την πρώτη της εφετινή νίκη σε ντέρμπι.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο Παναθηναϊκός είχε ηγετικό ρόλο στο ντέρμπι. Οι Πράσινοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, έβγαλαν περισσότερη ενέργεια και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Με το ...πάθημα της Τούμπας να έχει γίνει ένα πολύτιμο μάθημα, τούτη τη φορά οι παίκτες του Τριφυλλιού διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι, ενώ ο Δώνης ήταν άριστα διαβασμένος και προετοιμασμένος για κάθε ...σενάριο. Αιφνιδίασε τον αντίπαλο και κέρδισε κατά κράτος την “μάχη” των πάγκων.

Στο ποδόσφαιρο η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Και αυτή η σημαντική λεπτομέρεια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν το ...γκολ. Ο Παναθηναϊκός δεν αξιοποίησε τις αρκετές κλασικές του ευκαιρίες και έμεινε με τη ...γλυκόπικρη γεύση της ισοπαλίας. Αν και άξιζε – με την εικόνα που είχε στο ματς – κάτι παραπάνω...

Ουδείς υστέρησε στο ντέρμπι από το “στρατόπεδο” του Παναθηναϊκού. Ο Διούδης ήταν σε άλλο ένα παιχνίδι αλάνθαστος, ο Μαυρομμάτης ξεπέρασε γρήγορα το σοκ του σοβαρού λάθους που έκανε στο πρώτο ημίχρονο και ο Κουλιμπαλί ήταν άψογος στο νέο ρόλο του δεξιού στόπερ, ενώ τόσο ο Γιόχανσον, όσο και ο Ινσούα έκαναν καλή δουλειά στις πτέρυγες. Ο Κουρμπέλης ήταν ηγέτης στο γήπεδο, ο Χρ. Δώνης βοήθησε αρκετά την ομάδα του στο ανασταλτικό και το επιθετικό κομμάτι, ο Χατζηγιοβάνης προσπάθησε, ο Μπουζούκης οργάνωσε σωστά το παιχνίδι της ομάδας του και ο Μακέντα ήταν μαχητικός, όμως θα σταθώ στην παρουσία ενός αμυντικού... Στο Αθηναϊκό ντέρμπι ο Αχιλλέας Πούγγουρας έκανε τη διαφορά στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ώριμο παιχνίδι από τον 23χρονο στόπερ και σωστές τοποθετήσεις, ενώ περιόρισε σημαντικά κάθε αντίπαλο που βρήκε απέναντι του. Ο Πούγγουρας ήταν στα μάτια μου ο MVP του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με μια εξαιρετική – και δυναμική - εμφάνιση σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι.
Keywords
Τυχαία Θέματα