Καβάλα: Τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους – “Έχουμε φωτιά στον κινητήρα”

Το φως της δημοσιότητας βλέπει ο δραματικός διάλογος που είχε ο πιλότος του μοιραίου Antonov με τον Πύργο Ελέγχου λίγο πριν τo αεροσκάφος συντριβεί στην Καβάλα.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από τη Σερβία με προορισμό το Μπαγκλαντές, μεταφέροντας στρατιωτικό υλικό, με το οκταμελές πλήρωμα -όλοι Ουκρανοί- να βρίσκουν ακαριαίο θάνατο. Ο πιλότος ζητά αναγκαστική προσγείωση αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνει, όπως

προκύπτει από τα τελευταία του λόγια που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

“Έχουμε φωτιά στον κινητήρα. Προσπαθώ να τον σβήσω” λέει πριν τη “βουτιά” θανάτου. Ο Πύργος Ελέγχου απαντά: “Μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ή της Καβάλας;”.

Ο πιλότος του Antonov 12 αναφέρει πώς δημιουργούνται και αλλά προβλήματα στο αεροσκάφος και ότι θα προσπαθήσει να το προσγειώσει στην Καβάλα. Το αεροπλάνο όμως έχει αρχίσει ήδη να χάνει ύψος.

Ο πιλότος φαίνεται ότι ψάχνει να βρει πεδιάδα για να το προσγειώσει. Ο Πύργος Ελέγχου ζητά ενημέρωση. Ο πιλότος απαντά πώς χάνει το ένα όργανο του αεροσκάφους πίσω από το άλλο. Δεν φτάνει ποτέ ως το αεροδρόμιο. Μετά σιωπή. Το στίγμα έχει χαθεί και το Antonov 12 έχει πέσει.

Στην Κομοτηνή μεταφέρονται οι οκτώ σοροί

Οι οκτώ σοροί του πληρώματος του αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε χθες στις 11 το βράδυ ανάμεσα στους οικισμούς Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι στην Ελευθερούπολη Καβάλας, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν όλες σήμερα, μετά από μια τεράστια επιχείρηση των ελληνικών αρχών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απόψε οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της επιχείρησης συμμετείχε ειδικευμένο προσωπικό του ελληνικού στρατού και 30 πυροσβέστες για δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης. Στις έρευνες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των πτωμάτων συνέδραμαν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας καθώς και δυνάμεις της ΕΛΑΣ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ καθώς και το ελικόπτερο του ενιαίου συντονιστικού κέντρου έρευνας και διάσωσης.

Νωρίτερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο χώρο όπου κατέπεσε χθες το Antonov.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα