Κάθε στιγμή είναι ιστορία


Απόψε στις 22.00 (σ.σ. ώρα Ελλάδας) ο ΠΑΟΚ έχει – ένα ακόμη – ραντεβού με την ιστορία του, καθώς δοκιμάζεται στο Λονδίνο, στο «Stamford Bridge» κόντρα στην πανίσχυρη Τσέλσι. Είναι η προτελευταία ευκαιρία που έχει – περιμένοντας να μάθει τί θα συμβεί και στον άλλο αγώνα του ομίλου – για να παραμείνει μέχρι τέλους «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League και θα την πραγματοποιήσει έχοντας στο πλευρό του περισσότερους
από δυόμισι χιλιάδες οπαδούς του, την ίδια στιγμή που αρκετοί ακόμη αναζητούν τρόπο να βρεθούν εντός γηπέδου.
Για τους Άγγλους, μπορεί να μην υφίσταται βαθμολογικό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση καθώς θέλουν – μόλις – έναν βαθμό για να διασφαλίσουν την πρώτη θέση στον όμιλο, ωστόσο έρχεται σε μια στιγμή πίεσης, της πρώτης στη φετινή σεζόν, μετά τη αντίστοιχη ήττα που γνώρισαν από την Τότεναμ στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό κι επιζητούν αντίδραση. Στη σχετική αγωνιστική εξίσωση για τους «μπλε» μπαίνουν κι οι δυο επόμενοι αγώνες τους για το πρωτάθλημα, με Φούλαμ και Μάντσεστερ Σίτι, εξ ου κι οι ... πολλές αλλαγές που δήλωσε δημόσια ο Μαουρίσιο Σάρι ότι σκέφτεται να πραγματοποιήσει απόψε, έχοντας τους Αζάρ και Μόουζες εκτός με προβλήματα τραυματισμών.

Όποιος κι αν αγωνιστεί το σίγουρο είναι πως θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό προκειμένου να διεκδικήσει μια πιο συχνή προτεραιότητα στις βασικές επιλογές του Ιταλού τεχνικού. Γι’ αυτό κι οι αλλαγές δεν είναι πάντα ... «ευλογία» για τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Εν προκειμένω τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» και τα μέλη που τον απαρτίζουν έχουν τη δική τους ευκαιρία να γράψουν ιστορία, να συγγράψουν θετικά τη δική τους ιστορία είναι το πιο σωστό, καθώς κάθε στιγμή αποτελεί ... ιστορία. Δεν είναι απλά μια αγωνιστική υποχρέωση ή μια ευκαιρία διάκρισης, είναι πολλά περισσότερα για τον κάθε έναν και για όλους μαζί.

Το παρελθόν άλλωστε και το τί έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις μπορεί να είναι μια καλή κι αξιόπιστη πηγή γνώσεων για τον κάθε ένα ενδιαφερόμενο από αυτούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ επισκέφτεται το Λονδίνο και τις φορές που το έκανε έφυγε με το κεφάλι ψηλά, τόσο με την Άρσεναλ, όσο και με την Τότεναμ. Σεβάστηκε τον αντίπαλο αλλά δεν τον φοβήθηκε, μπήκε αποφασισμένος να δώσει ότι έχει και δεν έχει, καταθέτοντας ψυχή τε σώματι στον αγωνιστικό χώρο, αξιοποίησε τις στιγμές που του δόθηκαν, δεν απογοητεύτηκε σε σημεία του αγώνα που τα πράγματα δεν ήταν καλά, φτάνοντας στον στόχο του που και στις δυο περιπτώσεις ήταν η πρόκριση, με ισοπαλία στην πρώτη περίπτωση, με νίκη στη δεύτερη.

Βέβαια, καμία από τις επιτυχίες του παρελθόντος δε διασφαλίζει την αντίστοιχη του μέλλοντος, προς Θεού αλλά καταδεικνύει πως τίποτα δεν είναι και δεν πρέπει να λογίζεται ως ακατόρθωτο. Και για να είναι περήφανος κάποιος το αποτέλεσμα δεν είναι η αποκλειστική προϋπόθεση. Έχει να κάνει και με την προσπάθεια που κατέβαλε, τον τρόπο κι ένα σωρό ακόμη παραμέτρους. Αυτός είναι κι ένας από τους βασικούς στόχους για τον ΠΑΟΚ απόψε ... Να κάνει μια αγωνιστική προσπάθεια που θα του επιτρέπει να νιώθει έτσι, ως μια νοερή συνέχεια όλων όσων έχουν προηγηθεί ως τώρα κι ότι βγει ... Καλή συνέχεια και καλή δύναμη
Keywords
Τυχαία Θέματα