Καταρρίπτοντας ποδοσφαιρικούς μύθους

Αλήθεια και ψέματα, μύθος και πραγματικότητα. Έννοιες με απόσταση που όμως μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη στο ποδόσφαιρο.

Όταν κάνεις περί τις 15 μεταγραφές το καλοκαίρι, αλλάζοντας παράλληλα προπονητή, η μόνιμη (σχεδόν καθιερωμένη) δικαιολογία τυχόν κακής πορείας είναι η έλλειψη χημείας.
Μόνο που μερικές φορές (αποτελούν μειοψηφία βέβαια) μια διαφορετική, και για πολλούς εικονική πραγματικότητα, αλλάζει τα δεδομένα, κατά συνέπεια και τις ποδοσφαιρικές θεωρίες.

Μια τέτοια εικονική… κι όμως
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ έχει φωτογραφία με την ομάδα του Ατρόμητου. Στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Πανιώνιο, και στα περισσότερα μέχρι τώρα, η ομάδα του Περιστερίου είχε στην ενδεκάδα 9 ποδοσφαιριστές που απέκτησε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Κοινώς, μια ομάδα με νέο προπονητή, άρα και νέα φιλοσοφία, αλλά και με 9 στους 11 νέους στο ρόστερ, καταφέρνει όχι μόνο να στέκεται αξιοπρεπώς, αλλά και να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μία ακόμη δικαιολογία που πάει στα… σκουπίδια είναι ο προπονητής – γνώστης της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Η μόνη τέτοια γνώση του Κάναντι μπορεί να αφοτούσε στην πολιτιστική. Για την ποδοσφαιρική ο άνθρωπος δεν είχε ιδέα. Απέκτησε όμως. Και το έκανε σε χρόνο ρερκόρ…

Τόσο να αποκτήσει γνώση των δεδομένων της Σουπερλιγκ, όσο και των παικτών ενός ρόστερ που καμία απολύτως ποδοσφαιρική χημεία δεν είχε μέχρι τον Αύγουστο.

Για να αποκτηθεί αυτή και να βγει στο γήπεδο ένα δεδομένο μπορεί να συμβεί. Πολλή δουλειά. Ίσως κι ένα δεύτερο να συμβάλει στη γρηγορότερη εξέλιξη… καλά αποδυτήρια. Ο Ατρόμητος του Κάναντι τα έχει και τα δύο. Όπως είχε και εξαιρετικές μεταγραφικές επιλογές αυτό το καλοκαίρι. Είτε παικτών που παίζουν με δανεισμό, είτε των υπολοίπων που χωρίς κόστος αλλά με σπουδαίο χαρακτήρα – όπως αποδεικνύεται – έβαλε στο ρόστερ του.
Keywords
Τυχαία Θέματα