Καρέ νικών για τη Λίβερπουλ!

Μπορεί και νικάει πλέον και χωρίς να παίζει πολύ καλά. Η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε το υπέρ της 2-0 από το πρώτο ημίχρονο και έφυγε νικήτρια από το «Κινγκ Πάουερ» με αντίπαλο τη Λέστερ, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής.

Μανέ και Φιρμίνο πέτυχαν τα γκολ της νίκης. Για πρώτη φορά μετά το 1990, η Λίβερπουλ, ξεκινάει το πρωτάθλημα με το απόλυτο των τεσσάρων νικών. Οι «αλεπούδες» ηττήθηκαν και στα 11 τελευταία παιχνίδια που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πρωτοπόρο της κατηγορίας,
έχοντας δεχτεί σε αυτά τα ματς 27 γκολ, ενώ έχουν σκοράρει μόλις 5!

Τον έλεγχο η Λίβερπουλ στο 1ο ημίχρονο

Στο πρώτο 20λεπτο, η Λίβερπουλ, ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο γήπεδο, απέναντι σε μία «φοβική» Λέστερ που έπαιζε εντελώς παθητικά. Αυτό το «πλήρωσε» η ομάδα του Κλοντ Πιέλ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις στο 4ο λεπτό, είχαν διπλή ευκαιρία, με σουτ του Φιρμίνο και τον Σμάιχελ να αποκρούει με τα πόδια, ακολούθησε νέο σουτ του Σαλάχ, η μπάλαπέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σμάιχελ. Στην 2η επίσκεψη της στα καρέ των «αλεπούδων» η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προηγήθηκε. Ο Ρόμπερτσον γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Μανέ κέρδισε την κόντρα και με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το 4ο γκολ στη σεζόν για τον Σενεγαλέζο, ο οποίος αρχίζει να «χτίζει» παράδοση με αντίπαλο τη Λέστερ, καθώς στα 4 τελευταία ματς απέναντι στην ομάδα του Πιέλ μετράει 2 γκολ και 2 ασίστ.

Μετά το πρώτο 20λεπτο η Λέστερ άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα απείλησε στο 23ο λεπτό, με το σουτ του Γκρέι που έδιωξε εντυπωσιακά ο Άλισον. Η Λέστερ προσπάθησε στη συνέχεια να απειλήσει κυρίως με σουτ (33΄ Μάντισον, 39΄ Τσίλγουελ). Η Λίβερπουλ όμως τουλάχιστον στο ξεκίνημα του φετινού μαραθωνίου, δείχνει πολύ συγκεντρωμένη και αποφασιστική. Αφού στο 43΄απώλεσε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλά, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, πέτυχε 2ο γκολ από στημένη φάση. Κόρνερ που εκτέλεσε ο Μίλνερ και κεφαλιά του Φιρμίνο. Γκολ στην πρώτη τελική προσπάθεια για τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Γκολ - δώρο του Άλισον

Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Η Λίβερπουλ ίσως επαναπαύθηκε από το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου και μπήκε παθητικά. Η Λέστερ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Μάντισον στο 49΄και κυρίως στο 53΄σε αυτή τη 2η φάση ο κορυφαίος σήμερα της Λίβερπουλ, ο Γκόμες, έβαλε σωτήρια την κόντρα. Στο 63ο λεπτό η Λέστερ μπήκε και πάλι στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Ο Φαν Ντάικ γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, ο Άλισον παρά την κακή πάσα είχε χρόνο ν' απομακρύνει, προτίμησε να κάνει ντρίμπλα. Έχασε την μπάλα από τον Ιεανάτσο, ο νεοεισελθών έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκεζάλ κι αυτός εύκολα σκόραρε στην ανυπεράσπιστη εστία. Μετά από 333 λεπτά δέχτηκε γκολ η Λίβερπουλ. Είχε μηδέν παθητικό στα προηγούμενα τρία ματς στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού. Η Λέστερ διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει. Το απόλυτο μετά από 4 αγωνιστικές για την Λίβερπουλ.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ρικάρντο Περέιρα, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Εντιντί, Μεντί, Γκεζάλ, Μάντισον (83' Αμάρτεϊ), Ολμπράιτον (61' Ιχεανάτσο), Γκρέι (76' Οκαζάκι)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (89' Μάτιπ), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (71' Κεϊτά), Μίλνερ, Μανέ, Σαλάχ (71' Σατσίρι), Ρομπέρτο Φιρμίνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα