Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για μια ισχυρή ομάδα από τον εφησυχασμό. Η φαιδρή λογική του «έχουμε ένα εύκολο αγώνα, καθώς ο αντίπαλος είναι – θεωρητικά – υποδεέστερος, έχει διάφορα προβλήματα ενώ εμείς αποδείξαμε στον προηγούμενο πολύ πιο δύσκολο αγώνα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». Ναι, ο Πανιώνιος έχει προβλήματα άρα δεν έχει άγχος, δεν έχει πίεση, δε θα έχει ουσιαστικό πρόβλημα αν δεν καταφέρει να πάρει κάτι από τον αγώνα της Τούμπας. Τουναντίον, ότι πάρει και δη θετικό θα συνιστά σπουδαία επιτυχία. Παίζει κόντρα στον πρώτο της βαθμολογίας, μια ομάδα αήττητη ως τώρα στο πρωτάθλημα, που έχει αφήσει βαθμούς μόνον στον Περιστέρι. Άρα, κάθε βαθμός που θα μπορέσει να εξασφαλίσει, έχοντας και τα προβλήματά του και μάλιστα σε μια έδρα όπου την τελευταία ομάδα που κατάφερε να πάρει βαθμό σε αγώνα πρωταθλήματος που ξεκίνησε κι ολοκληρώθηκε κανονικά θα πρέπει να την ψάξει πολύ για να τη βρει, θα είναι λόγος πολύ μεγάλης ικανοποίησης.

Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα θα – πρέπει να – τα έχουν στη συνείδησή τους άπαντες εντός της ομάδας. Άλλωστε, όπως λένε κάθε επόμενο αποτέλεσμα προσδίδει μεγαλύτερη αξία στο προηγούμενο. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, αποδεδειγμένα αναδεικνύει ταλέντα και πρωταγωνιστής μπορεί να προκύψει από το πουθενά. Είναι μια ισότιμη ευκαιρία για όλους τους παίκτες του και κανείς τους δε θέλει να την αφήσει να πάει χαμένη. Δεν έχουν να χάσουν κάτι, παρά μόνον να κερδίσουν ούτως ή άλλως.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ, που επιστρέφει στο γήπεδό του γι’ αγώνα πρωταθλήματος έπειτα από σαράντα μία ημέρες! Βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της μετά – Πρίγιοβιτς εποχής, μαθαίνοντας να ζει και να λειτουργεί δίχως μια από τις βασικές σταθερές του. Αλλάζοντας και προσαρμόζοντας το παιχνίδι του στα νέα δεδομένα, όπως δήλωσε ο Εβγέν Σάκχοφ στην κάμερα του «novasports.gr» την περασμένη Πέμπτη, αφού η βασική νόρμα πλέον δεν είναι «βρείτε τον Σέρβο». Ο αντικαταστάτης του στο αρχικό σχήμα, Άκπομ έδωσε πολύ καλά δείγματα γραφής στην Τρίπολη έχοντας ένα διαφορετικό στιλ από τον προκάτοχό του. Ο Άγγλος – νιγηριανής καταγωγής, βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του, υποδεχόμενος την μπάλα με πλάτη στην αντίπαλη εστία και με προσεκτικό μοίρασμα αυτής σε συμπαίκτες του που είχαν τις προϋποθέσεις ν’ απειλήσουν. Κέρδισε σχεδόν όλες τις εναέριες μονομαχίες που έδωσε, ενώ παρείχε και βοήθειες στην άμυνα όποτε χρειάστηκε.

Το πρόβλημα που είχε ο «Δικέφαλος» είχε να κάνει με το κέντρο και πιο συγκεκριμένα με τα αργά χαφ, Σάκχοφ – Μαουρίσιο. Μια κατάσταση πιο διορθώθηκε στο δεύτερο μέρος, όταν μειώθηκαν οι αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές, βγήκαν οι συνεργασίες «σπάζοντας» την πίεση των Αρκάδων. Εν ολίγοις προσαρμόστηκαν στα δεδομένα του αντιπάλου, έπαιξαν έξυπνα κι από τη στιγμή που άνοιξαν πρώτοι το σκορ και μετέφεραν το άγχος και την πίεση στην αντίπερα όχθη όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα. Το σημερινό ποδοσφαιρικό σενάριο αναμένεται κατά τί διαφορετικό. Φαντάζει ολίγον τί δύσκολο οι «κυανέρυθροι» να ρισκάρουν ανεβάζοντας ποδοσφαιριστές πολύ ψηλά σε μια εκτός έδρας αναμέτρηση.

Παρόλα αυτά, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι έτοιμοι δια παν ενδεχόμενο, αφήνοντας στην άκρη την όποια σκέψη μπορεί να έχει ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο. Δέκα πέντε αγώνες – συνυπολογίζοντας και τον αναβληθέντα με τον ΠΑΣ – απέχει ένα όνειρο ζωής για πολλούς, που αν επιτευχθεί μέσα από αυτήν την επιτυχία ο κάθε ένας τους θα αποκτήσει ένα ισχυρότατο διαπραγματευτικό ατού για τη συνέχεια της καριέρας του όπου κι αν τελικώς είναι αυτή. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια
Keywords
Τυχαία Θέματα