Ρονάλντο: «Αγαπώ ακόμη το ποδόσφαιρο αλλά…»

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο άσος της Γιουβέντους, Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σταρ παραμένει ανταγωνιστικός όπως ποτέ στο γήπεδο στα 34 χρόνια του, αλλά είναι επίσης απασχολημένος με την οικοδόμηση μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας.

«Δεν είμαι τρελός άνθρωπος», είπε στο SPORTbible.
«Δεν έχω εμμονή με την προπόνηση, έχω εμμονή με την επιτυχία, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Μου αρέσει ακόμα το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει να ψυχαγωγώ τους οπαδούς και τους ανθρώπους που αγαπούν τον Κριστιάνο!
Δεν έχει σημασία η ηλικία, είναι θέμα νοοτροπίας.

Τα τελευταία πέντε χρόνια αρχίζω να απολαμβάνω αυτή τη διαδικασία, να με βλέπω έξω από το ποδόσφαιρο, έτσι ποιος ξέρει τι θα συμβεί τον επόμενο χρόνο ή σε δύο χρόνια;»
Ο Πορτογάλος έχει υπογράψει ισόβιο συμβόλαιο ύψους 1 δισ. δολαρίων με τη Nike και έγινε μόλις ο τρίτος αθλητής μετά τους παίκτες μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν και ΛεΜπρον Τζέιμς που έφτασε σε μια τέτοια συμφωνία.

«Δεν θέλω να μιμηθώ κανέναν. Πρέπει να είσαι ο ίδιος όλη την ώρα, αλλά πάντα μπορείς να πάρεις κάποιες μικρές λεπτομέρειες και να παίρνεις κάτι από καλά παραδείγματα, όχι μόνο από το ποδόσφαιρο αλλά και από άλλα αθλήματα, Formula 1, NBA, γκολφ, οτιδήποτε άλλο. Οι καλύτεροι αθλητές έχουν παρόμοια ηθική δουλειάς.

Πρέπει να εμπιστευτείς τον εαυτό σου. Στο ποδόσφαιρο, έχω περισσότερο έλεγχο. Ξέρω τι μπορώ να κάνω. Στην επιχείρηση, είναι πιο δύσκολο, εξαρτάται από άλλους ανθρώπους, αλλά έχω καλή ομάδα. Θα είναι μια πρόκληση.
Χρειάστηκε πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και πάθους για να πετύχω αυτά που έχω στο ποδόσφαιρο.

Για ότι κάνω έξω από το ποδόσφαιρο, δεν είμαι ακόμα απόλυτα έτοιμος, αλλά είμαι ανταγωνιστικός και δεν μου αρέσει να είμαι ο αριθμός δύο ή ο αριθμός τρία. Θέλω πάντα να είμαι το νούμερο ένα. Θα το κάνω και αυτό καλά, 100 %».
Keywords
Τυχαία Θέματα