Καλές εμφανίσεις από Καραλή, Τεντόγλου στην Οστράβα

Τρεις Έλληνες άλτες συμμετείχαν στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου της Οστράβα (Τσεχία) και κατάφεραν να διακριθούν έχοντας καλή παρουσία στα αγωνίσματά τους, στα οποία κατέκτησαν τη νίκη.

Ο λόγος για τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος, τον Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ και την Λίλη Αλεξούλη στο μήκος. Ειδικά οι δύο πρώτοι πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις κι έδειξαν για μία ακόμη φορά πως ανήκουν στη νέα καλή γενιά του ελληνικού στίβου.

Ο Τεντόγλου πήρε τη νίκη στο μήκος με 7.93μ, επίδοση
που αποτελεί ατομικό ρεκόρ στον κλειστό, αφού βελτίωσε το 7.89μ, που σημείωσε στον Άγιο Κοσμά. Ο Τεντόγλου, ο οποίος έγινε ο ένατος Έλληνας όλων των εποχών στον κλειστό, στην προσπάθειά του να κυνηγήσει μια επίδοση αρκετά πάνω από τα 8.00μ, είχε μόλις μία έγκυρη προσπάθεια. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι πέτυχε ρεκόρ διοργάνωσης και έγινε ο όγδοος καλύτερος άλτης φέτος στον κόσμο. Ο επόμενος αγώνας του Τεντόγλου, θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Δεύτερος με 7.88μ ήταν ο Ράντεκ Γιούσκα και τρίτος ο Ανταμ ΜακΜούλεν με 7.77 μέτρα.

Ο Καραλής επικράτησε στο επί κοντώ με 5.62μ (ρεκόρ διοργάνωσης) και στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει χωρίς επιτυχία (είχε καλές προσπάαθειες) στα 5.78μ, για να πιάσει το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. Ο 18χρονος άλτης του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5.32μ και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5.52μ και 5.62 μέτρα. Ο νεαρός μαζί με την Σβαμπίκοβα ήταν νικητές και στο μικτός ομαδικό του αγωνίσματος. Δεύτερος στους άνδρες ήταν Μένο Βλομ με 5.52μ και τρίτος ο Μίχαλ Μπάλνερ με 5.32 μέτρα.

Η Λίλη Αλεξούλη ολοκλήρωσε τον αγώνα της με 6.15μ, επίδοση που της έδωσε την πρώτη θέση. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε ακόμη άλματα στα 6.04μ, 5.96μ και τρεις άκυρες προσπάθειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα