Και η Ρεάλ θέλει τον Γερμανό της... (pics)

Και η Ρεάλ θέλει τον Γερμανό της... (pics)osinteliΤρί, 03/09/2021 - 16:00

Δεν είναι λίγοι οι Γερμανοί ποδοσφαιριστές που πέρασαν και διέπρεψαν στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο Τόνι Κρόος έχει ξεχωριστεί θέση στην ιστορία του κορυφαίου συλλόγου στην Ευρώπη. Από τους Ούλι Στίλικε και Πολ Μπράιτνερ στα ‘70s, μέχρι τους Σάμι Κεντίρα και Μεσούτ Οζίλ στην σύγχρονη πλέον ιστορία του συλλόγου, οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει η Γερμανία έχουν περάσει κατά καιρούς από το "Σαντιάγο Μπερναμπέου" και έχουν αφήσει το στίγμα τους. Κανείς όμως δεν μπορεί

να συγκριθεί με τον Τόνι Κρόος.

Το "μηχανάκι" από το Γκράιφσβαλντ, που καταπίνει τα χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή της "βασίλισσας" διανύει την 7η σεζόν του στη Μαδρίτη και στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ! Ο 31χρονος χαφ έφτασε τις 309 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους "Μερένγκες", ξεπερνώντας, έτσι, τον μέχρι πρότινος κορυφαίο Γερμανό του συλλόγου, Ούλι Στίλικε. Πλέον, έχει στόχο τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα της La Liga, από την οποία απέχει έξι ακόμη συμμετοχές ώστε να φτάσει τις 216. Μακράν πρώτος παραμένει ο Μπερντ Σούστερ με 316.

Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι Γερμανοί ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης...

Ούλι Στίλικε - 308 παιχνίδια

Γεννήθηκε στη Δυτική Γερμανία τον Νοέμβρη του 1954 και στα 16 χρόνια που έπαιξε επαγγελματικό ποδόσφαιρο αγωνίστηκε σε μόλις τρεις ομάδες. Φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στο φινάλε της δεκαετίας του '70, προερχόμενος από μία τρομερή πενταετία στη Γκλάντμπαχ. Στη Μαδρίτη έμεινε 12 σεζόν και κατέγραψε 308 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, τις περισσότερες μέχρι πρότινος από κάθε άλλο συμπατριώτη του που είχε φορέσει τη φανέλα των "Μερένγκες". Κατέκτησε συνολικά 7 τίτλους, εκ των οποίων τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ένα UEFA.

Σάμι Κεντίρα - 161 παιχνίδια

Αναμφίβολα είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει η Γερμανία. Γεννημένος τον Απρίλη του '87, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες της Στουτγκάρδης και δεν άργησε η στιγμή που έπαιξε στην πρώτη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2010 και έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική ομάδα της Γερμανίας (τρίτη θέση), η Ρεάλ Μαδρίτης χτύπησε την πόρτα της Στουτγκάρδης και τον έκανε δικό της. Στη "βασίλισσα" ο Κεντίρα κατέγραψε 161 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πανηγύρισε συνολικά 7 τίτλους, μεταξύ των οποίων το Champions League

Μεσούτ Οζίλ - 159 παιχνίδια

Μαζί με τους Τόνι Κρόος και Σάμι Κεντίρα, αποτελεί τους κορυφαίους Γερμανούς που έχουν φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου. Έμεινε μόλις τρεις σεζόν (2010-13) στους "Μερένγκες", όμως πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του, παρότι το φινάλε της θητείας του δεν ήταν αυτό που ενδεχομένως να είχε ονειρευτεί. Έπαιξε σε 159 παιχνίδια με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και σκόραρε 27 φορές, ενώ την ίδια στιγμή πανηγύρισε την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ενός Κυπέλλου Ισπανίας και ενός Super Cup.

Μπόντο Ίλγκνερ - 119 παιχνίδια

Σε ηλικία μόλις 20 ετών δέχτηκε την πρώτη κλήση από την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας και στο Euro του 1988 αποτέλεσε μπακ απ του σπουδαίου Άικε Ίμελ. Έπαιξε μία δεκαετία στην Κολωνία (1986-1996), με τη φανέλα της οποίας κατέγραψε 378 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και το καλοκαίρι του '96 ήρθε η μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την πρώτη του κιόλας σεζόν ήταν βασικός και αναντικατάστατος, βοηθώντας τους "Μερένγκες" να επιστρέψουν στην κατάκτηση του τίτλου στη La Liga. Συνολικά έπαιξε σε 119 ματς και κατάκτησε πέντε τίτλους, εκ των οποίων δύο φορές το Champions League.

Πολ Μπράιτνερ - 100 παιχνίδια

Γεννημένος στη Βαυαρία τον Σεπτέμβρη του 1951, ο Πολ Μπράιτνερ έκανε καριέρα τη δεκαετία του '70. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ήταν στη Μπάγερν Μονάχου, στην οποία αγωνίστηκε τέσσερις σεζόν, προτού πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, το καλοκαίρι του '74. Στη "βασίλισσα" έμεινε για λίγο διάστημα (1974-77), όμως πρόλαβε να παίξει σε 100 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και να κατακτήσει τρεις τίτλους, προτού επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μπραουνσβάιγκ. Το καλοκαίρι του '78 επέστρεψε στη Μπάγερν Μονάχου και πέντε χρόνια αργότερα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Γκίντερ Νέτσερ - 100 παιχνίδια

Ένας πραγματικός θρύλος του ποδοσφαίρου! Μπροστά από την εποχή του και με αρκετή δόση... τρέλας, ο Γκίντερ Νέτσερ έκανε σπουδαία καριέρα με τη Γκλάντμπαχ, όμως έχει μείνει στην ιστορία για το περιστατικό στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, το 1973. Τσακωμένος με τον Βάισβαϊλερ, μπήκε στο παιχνίδι με δική του πρωτοβουλία, ύστερα από λιποθυμία ενός συμπαίκτη του και σκόραρε το νικητήριο γκολ. Το καλοκαίρι του '73 πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία αγωνίστηκε τρεις σεζόν (1973-1976), κατέκτησε τέσσερις τίτλους και κατέγραψε 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Μπερντ Σούστερ - 88 παιχνίδια

Αν και Γερμανός, ο Μπερντ Σούστερ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ισπανία. Με 316 παιχνίδια στη La Liga είναι μακράν ο πρώτος Γερμανός με τις περισσότερες συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Στη Ρεάλ Μαδρίτης μετακόμισε το καλοκαίρι του 1988, έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί οκτώ σερί σεζόν στην αιώνια αντίπαλο Μπαρτσελόνα. Στις δύο σεζόν που φόρεσε τη φανέλα των "Μερένγκες" κατέγραψε 88 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πανηγύρισε την κατάκτηση τεσσάρων τίτλων. 

ΙΣΠΑΝΙΑ - Primera Division - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Real Madrid - Ποδόσφαιρο Off Off osinteli Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Real Madrid ΙΣΠΑΝΙΑ Από τους Ούλι Στίλικε και Πολ Μπράιτνερ στα ‘70s, μέχρι τους Σάμι Κεντίρα και Μεσούτ Οζίλ στην σύγχρονη πλέον ιστορία του συλλόγου, οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει η Γερμανία έχουν περάσει κατά καιρούς από το "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Κανείς όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Τόνι Κρόος. Article publish on Τρί, 03/09/2021 - 16:00 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα