Ιτούδης στα κανάλια Novasports: "Τίποτα δεν έρχεται εύκολα" (video)

Με αποκλειστικές δηλώσεις στον Γρηγόρη Παπαβασιλείου και τα κανάλια Novasports, o Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για τη σημαντική νίκη της ΤΣΣΚΑ επί του Ολυμπιακού και ανέλυσε το ματς με τους "Ερυθρόλευκους".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού:


"Σχετικά εύκολα δεν έρχεται τίποτα στη ζωή, στο μπάσκετ και στην Ευρωλίγκα. Αλλάξαμε αρκετά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας, γιατί υλοποίησαν το πλάνο μας. Τακτικά δεν υποφέραμε στους 50 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, όμως υπήρξαν κάποιες ατομικές καταστάσεις με τους Σπανούλη και ΛεΝτέι, πάνω στις οποίες κάναμε κάποιες αλλαγές. Όμως στο μπάσκετ δεν χρειάζεται μόνο η άμυνα, αλλά και η επίθεση. Ιδιαίτερα σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, στο οποίο κάναμε μόνο τέσσερα λάθη. Αυτό σημαίνει πολλά. Σημαίνει ότι οι γκαρντ της ομάδας μας διαχειρίστηκαν σωστά τη μπάλα, ότι σουτάραμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες γι' αυτή τη νίκη".

Για όσα είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο:

"Έπρεπε να επικεντρωθιύμε στο ριμπάουντ, γιατί στυο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε σχεδόν τα ίδια ριμπάουντ, ενώ υποφέραμε και στο κακό χέρι. Θέλαμε καλύτερη δημιουργία".

Για τις έξι σερί νίκες που έχει πετύχει η ΤΣΣΚΑ στη Euroleague:

"Θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση, το θέμα είναι να προσαρμόζεσαι και να βλέπεις ξεχωριστά κάθε παιχνίδι. Γιατί κάθε ματς έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Έπρεπε να χαμηλώσουμε το τέμπο, να κάνουμε αλλαγές στην άμυνα, ενώ υπήρξαν διαφορετικά μαρκαρίσματα. Δεν είναι ίδιο το παιχνίδι κόντρα στη Μπαρτσελόνα ή απέναντι στη Ρεάλ στην έδρα μας. Το θέμα είναι να προσαρμόζεσαι. Είχαμε χρόνο για να προετοιμαστούμε και κάναμε τέσσερις καλές προπονήσεις, κάτι που το ψάχνουμε".
Keywords
Τυχαία Θέματα