Πήρε το Clasico, φουλάρει για τετράδα (video)

Με σημείο αναφοράς την εξαιρετική της άμυνα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 77-70 της Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα βράδυ που οι Καταλανοί απέσυραν τη φανέλα με τον αριθμό 11 προς τιμήν του Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Με το κλίμα να είναι συγκινησιακά φορτισμένο, λόγω της εκδήλωσης που ετοίμασε η «Μπάρτσα» για να τιμήσει τον ζωντανό θρύλο του συλλόγου, η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς έδειξε επηρεασμένη και δεν μπήκε καλά στο ματς. Έτσι, βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά στο σκορ, με τη Ρεάλ να ξεφεύγει ακόμη και με +8 (21-29). Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι γύρισαν τον... διακόπτη. Έπαιξαν άμυνα και έφεραν το ματς στα μέτρα
τους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν όχι μόνο να προσπεράσουν (33-31), αλλά να κλείσουν το ημίχρονο στο +5 (42-37).

Οι «μπλαουγκράνα» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στην επανάληψη και πολύ γρήγορα αποσπάστηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (50-37). Η «βασίλισσα» έβγαλε αντίδραση και «ροκάνισε» τη διαφορά (56-51), όμως κάτι της έλειπε. Κάπως έτσι κύλισε και το τέταρτο δεκάλεπτο. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε ξανά με διψήφια διαφορά (69-56), η Ρεάλ είχε κάποια «ξεσπάσματα», όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους Καταλανούς να πανηγυρίζουν τη νίκη (77-70) και να κάνουν σημαντικό βήμα για είσοδο στην τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

Κορυφαίος για την ομάδα του Πέσιτς, ο Άντε Τόμις με 22 πόντους και 13 ριμπάουντ, ακολούθησε ο Ερτέλ που σκόραρε 17 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ. Διψήφιος ήταν και ο Κούριτς με 15 πόντους. Από τη Ρεάλ ξεχώρισε ο Ράντολφ, που άγγιξε το νταμπλ – νταμπλ (12ρ., 9ρ.).

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 42-37, 56-51, 77-70.
Keywords
Τυχαία Θέματα