Ιστορική νίκη της ΣΠΑΛ επί της Γιουβέντους (video)

Η ΣΠΑΛ επικράτησε της Γιουβέντους στο «Πάολο Μάτσα» με 2-1, δεν την άφησε να πανηγυρίσει από τώρα τον τίτλο, ενώ την ίδια στιγμή εκείνη έκανε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή της.

Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη της ΣΠΑΛ στην ιστορία της κόντρα στην «Μεγάλη Κυρία» με την πρώτη να πηγαίνει πίσω στις 10 Φεβρουαρίου του 1957.

Η Γιουβέντους η οποία ήθελε μόλις έναν πόντο για να κατακτήσει τον 35ο και 8οο συνεχόμενο τίτλο στην ιστορία της, προηγήθηκε στο 29’ όταν μετά το σουτ του Ζοάο Κανσέλο, ο Κέν με προβολή άλλαξε πορεία
στην μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα ξεγελώντας τον Βιβιάνο.

Στην επανάληψη όμως η ΣΠΑΛ μπήκε δυνατά και κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα σε 1-1, όταν στο 49’ μετά από κόρνερ του Σκιαταρέλα, ο Μπονιφάτσι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Περίν.

Η ανατροπή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 74’ όταν ο Μούρτζια κέρδισε τη μπάλα από τον Νικολούσι και σέρβιρε στον Φλοκάρι ο οποίος με όμορφο πλασέ έκανε το 2-1 μέσα σε αποθέωση από τους φίλους των μπιανκατζούρι.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Γιουβέντους αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς και παίκτες της δεύτερης ομάδας της όπως οι νεαροί Γκότζι (18), Νικολούσι (19), Μαβιντίντι(20), Κάστανος (21).
Keywords
Τυχαία Θέματα