Νίκη-βάλσαμο για τον «μισό» Ολυμπιακό

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν είχε στη διάθεσή του τους αποχωρήσαντες Τουπάν, Γουέμπερ, τους τραυματίες Σπανούλη, Στρέλνιεκς, τον απόντα με ειδική άδεια για να παραστεί στην κηδεία της γιαγιάς του, Γουίλιαμς-Γκος, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο απώλεσε και τον Πρίντεζη, ο οποίος έφυγε με πρόβλημα στη μέση. Είναι ενδεικτικό πως ο Ολυμπιακός είχε στο δυναμικό του 8 επαγγελματίες και τους εφήβους, Κολοβέρο και Ζευγάρα.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλύτερα
στο παρκέ, οικοδομώντας διαφορά 7 πόντων 9-16 στo 6ο λεπτό, χάρη στην ευστοχία των Χρυσικόπουλου, Γκος. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 9-0 με πρωταγωνιστή τον Μιλουτίνοβ, τελικώς η πρώτη περίοδο έκλεισε στο 20-22 με δίποντο του Χάτσερ.

Το δεύτερο δεκάλεπτο κινήθηκε στον ίδιο ρυθμό, με δίποντο του Χρυσικόπουλου η ομάδα του Παπαθεοδώρου έφτασε στο +5, 27-32, 4:54 για το τέλος του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει χάρη στη γραμμή των ψηλών του –Λεντέι, Μιλουτίνοβ- πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα βραχείας κεφαλής, 36-34.

Το τρίτο δεκάλεπτο απεδείχθη κομβικό, καθώς ο Ολυμπιακός με εξαιρετική άμυνα και συνετές επιλογές στην επίθεση, είχε επιμέρους σκορ 24-15 ολοκληρώνοντας την τρίτη περίοδο στο +11, 60-49, με τους Μιλουτίνοβ, Λεντέι να ηγούνται στο επιθετικό κομμάτι.

Η φυσιογνωμία του αγώνα δεν άλλαξε ούτε κατά τι στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Βεζένκοφ, Παπανικολάου να συνδράμουν επιθετικά, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν είχε σταθερές επιθετικές λύσεις, πετυχαίνοντας μόλις 10 πόντους στην τέταρτη περίοδο.

Από τον Ολυμπιακό ο Μιλουτίνοβ έκανε double-double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, φοβερή εμφάνιση του Βεζένκοφ με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Λεντέι είχε 19 πόντους, 11 είχε ο Παπανικολάου με 8 ασίστ, 8 πόντους και 8 ασίστε είχε ο Μάντζαρης.

Από τους Θεσσαλονικείς πάλεψαν μόνο ο Χρυσικόπουλος με 13 πόντους κι ο Μαργαρίτης με 10.
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα