Μένει μέχρι να φύγει…

Μένει μέχρι να φύγει λοιπόν ο Μπρούνο Ζενεσιό στη Λιόν και την ίδια ώρα οι «λιονέ» ψάχνουν προπονητή.

Πώς συμβαίνει αυτό; Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το σύλλογο ο πρόεδρος Ζαν Μισέλ Ολάς - ο οποίος πάντως έλεγε μετά την ήττα από τη Ναντ ότι θα συναντηθεί με τον προπονητή για να δει αν έχει ενέργεια για να ολοκληρώσει τη σεζόν - και ο Μπρούνο Ζενεσιό συμφώνησαν να μην ανανεώσουν τη συνεργασία τους μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Πηγαίνουν λοιπόν μαζί μέχρι τότε, είτε επειδή ο Ολάς πείσθηκε πως ο Ζενεσιό μπορεί να διαχειρισθεί την πίεση και την απαίτηση κατάκτησης
της 3ης θέσης, είτε επειδή σκέφτεται ότι η κατάσταση είναι πιο μπερδεμένη ώστε να επιλυθεί με την απομάκρυνση του τεχνικού.

Ο Ζενεσιό ο οποίος δεν ήταν εδώ και καιρό ο αγαπημένος της κερκίδας, μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας και τις δύο διαδοχικές ήττες από Ντιζόν και Ναντ που έθεσαν εν αμφιβόλω την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, δέχεται πυρ ομαδόν!
Σε αυτόν χρεώνουν την κάκιστη εικόνα του τελευταίου καιρού, με τη μισητή αντίπαλο Σεντ Ετιέν να καραδοκεί σε μικρή απόσταση πια να αδράξει την ευκαιρία και να βρεθεί εκείνη στο πόντιουμ.

Είναι η αλήθεια πως η εύκολη απόφαση για τον Ολάς, τώρα πια που «η πατάτα είναι καυτή», θα ήταν η απομάκρυνση του Ζενεσιό…

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι όσο απλά δείχνουν. Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα στη Γαλλία, πριν από την έναρξη του ματς στο «Μποζουάρ», ο Φεκίρ αρπάχθηκε με το Μαρσέλο και ο Ντεπάι με το Μεντί γι’ αυτό και βρέθηκαν εκτός αρχικής ενδεκάδας.
Αποδυτήρια δηλαδή εν βρασμώ, κερκίδα εν βρασμώ, αλλά δεν ακολούθησαν αποφάσεις εν βρασμώ…

Σίγουρα ήταν η δύσκολη επιλογή, ιδίως από τη στιγμή που απειλείται η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, αλλά ουδεμία σύγκριση μπορεί να υπάρξει με το βαθμό δυσκολίας των αποφάσεων που ακολουθούν. Θα είναι δύσκολες είτε στην περίπτωση της αίσιας κατάληξης στον τέλος της περιόδου, είτε στην περίπτωση που τα πράγματα γίνουν χειρότερα.

Στην πρώτη ο Ολάς θα πρέπει να επιβεβαιώσει με τις επιλογές του τη αξία της φράσης «εχθρός του καλού το καλύτερο», ενώ στη δεύτερη να επιχειρήσει την αναδόμηση χωρίς τα έσοδα και το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να ξανακάνει τη Λιόν ομάδα … μοντέλο!
Keywords
Τυχαία Θέματα