Ιστιοπλοΐα: Σεμινάριο για το ντόπινγκ από ΕΟΚΑΝ και ΕΙΟ

Το σεμινάριο θα είναι διαδικτυακό και το διοργανώνει ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν.) με τη συνεργασία της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των ιστιοπλόων για το ντόπινγκ, αλλά και η ενημέρωσή τους για τις διαδικασίες καταπολέμησής του, όπως αυτές ορίζονται από τον κώδικα του WADA.

Η ιστιοπλοϊκή οικογένεια είναι υπερήφανη για το γεγονός ότι ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε κρούσμα ντόπινγκ στο άθλημα και με πολύ μεγάλη χαρά γίνεται κοινωνός του οράματος του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. για έναν αθλητικό

κόσμο «καθαρό» από ουσίες και αξιόπιστο όπου όλοι θα εκκινούν από την ίδια αφετηρία.

Η ανταπόκριση των ιστιοπλόων για το σεμινάριο είναι πολύ μεγάλη και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 37 αθλητές και αθλήτριες.

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ταυτίζεται απόλυτα με τον βασικό στόχο του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ που είναι η δημιουργία ενός υγιούς αθλητικού περιβάλλοντος, μακριά από τις απαγορευμένες ουσίες, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές και τις αθλήτριες να συναγωνίζονται με γνώμονα το «ευ αγωνίζεσθε».

Ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. είναι πλήρως εναρμονισμένος στους κανονισμούς και την πολιτική Αντι-Ντόπινγκ όπως ορίζεται από τον WADA και συμβάλει εποικοδομητικά στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης προσωπικότητας, αφού καλλιεργεί τις πνευματικές, κοινωνικές και ηθικές αρετές του ατόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα