Άρης: Άλλαξε το “δεν σκοράρω” και φουλάρει για τον επόμενο τελικό

Τρεις εξαιρετικά στρεσογόνους παράγοντες καταπολέμησε χθες (23/2) ο Άρης στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, που ήταν εξ αναβολής, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL1. Ο πρώτος ήταν το άγχος του γκολ, που έρχεται με… αίμα όλη τη σεζόν για τους “κίτρινους”, ο δεύτερος ήταν η επιτακτική ανάγκη για νίκη, για να διατηρηθεί η ομάδα σε τροχιά εισόδου στα πλέι οφ, και ο τρίτος ήταν αν λειτουργούσε θετικά η αλλαγή

στην τεχνική ηγεσία, με την έλευση του Χερμάν Μπούργος αντί του Άκη Μάντζιου.

Οι “κίτρινοι” βρήκαν θεραπεία και στις τρεις περιπτώσεις. Δεν σκόραραν ένα, αλλά τρία τέρματα, γεγονός που τους δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Το είχαν ανάγκη τώρα που κορυφώνεται η προσπάθειά τους να πιάσουν θέση στην τελική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος πρώτη εξάδα του πίνακα. Μάλιστα, βρήκαν γκολ από παίκτες που είχαν ανάγκη για τη δική τους αυτοπεποίθηση να σκοράρουν, παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη συνέχεια -και ειδικά αν η ομάδα μπει στα πλέι οφ-, τους Ντάνιελ Μαντσίνι και Χουάν Ιτούρμπε.

Οι “κίτρινοι” πήραν νίκη ζωτικής σημασίας. Χωρίς αυτήν, ακόμη και με την επιστροφή των έξι βαθμών από το CAS (παρεμπιπτόντως, μέχρι αύριο αναμένεται η απόφαση για την υπόθεση Λάσκοφ από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο), οι πιθανότητες εισόδου στα πλέι οφ θα μειώνονταν δραματικά. Πλέον, πηγαίνουν με άλλον αέρα για τον επόμενο τελικό, που είναι με τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας. Αυτό κι αν είναι καθοριστικό παιχνίδι, με τον Άρη όγδοο στους 33 βαθμούς (όπως έχει τώρα η κατάσταση στη βαθμολογία, χωρίς να υπολογίζονται οι 6 πόντοι που “κρέμονται” στο CAS), τον ΟΦΗ έβδομο στους 34, τον Αστέρα Τρίπολης έκτο στους 35 βαθμούς (κι ένα παιχνίδι λιγότερο) και τους Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα να ισοβαθμούν στους 36 βαθμούς (4η και 5η θέση, αντίστοιχα).

Όσο για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, πάντα υπάρχει άγχος στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής: αν έχει γίνει η σωστή επιλογή προσώπου, αν ο νέος προπονητής έχει φρέσκες ιδέες, αν μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες, όλα αυτά μαζί -και άλλα τόσα. Ο Μπούργος δεν είχε κάνα μαγικό ραβδί στον πάγκο, ούτε πρόλαβε να κάνει πολλά στη μία προπόνηση που είδε τους παίκτες του Άρη. Υπάρχουν λόγοι, όμως, όπως φαίνεται, που τους ενέπνευσε. Είτε γιατί μιλάει την ίδια γλώσσα με τους περισσότερους, είτε γιατί έχει λάτιν καταγωγή κι αυτός, όπως πολλοί μέσα στην ομάδα, είτε γιατί ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Ντιέγκο Σιμεόνε επί σειρά ετών και κουβαλάει αυτό το brand δίπλα στο όνομά του.

Οι παίκτες αποτελούν μια φάρα με τις δικές της ιδιαιτερότητες, τους δικούς της κώδικες, τις δικές της αξίες και τους δικούς της συμβολισμούς. Προφανώς, στην περίπτωση των παικτών του Άρη και του Μπούργος όλα τα προηγούμενα μέτρησαν. Τους έδωσαν κίνητρο και τους ανέστησαν αγωνιστικά. Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Χουάν Ιτούρμπε, ο οποίος ήταν σχεδόν εξαφανισμένος ως τώρα στη σεζόν και στο χθεσινό παιχνίδι όχι απλώς φώναξε παρών, αλλά ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου.

Για τον Άρη δεν τελείωσε κάτι χθες, ούτε μπορεί να μείνει στο σκορ και θέαμα που προσέφερε. Κρατήθηκε ζωντανός σε ό,τι αφορά στον τελευταίο στόχο της σεζόν, εξακολουθεί να θέλει οπωσδήποτε νίκες και μόνο νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου και περιμένει εναγωνίως την απόφαση του CAS, ευελπιστώντας να είναι θετική. Όσο για τον Μπούργος, έχει ακόμη μέλλον να κριθεί εκ του ασφαλούς η δουλειά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα