"Χ" στο "χωράφι" για ΑΕΛ και ΑΕΚ

Ισόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το ματς της έκτης αγωνιστικής στην AEL FC Arena, ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης ανάμεσα στους "βυσσινί" και την "ένωση"

Τόσο η ΑΕΛ
όσο και η ΑΕΚ παρουσιάστηκαν με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να προσφέρουν ωραίο θέαμα.

Τόσο ο Νίκος Κωστένογλου όσο και ο Μιχάλης Γρηγορίου, παρέταξαν την ομάδα τους με 3-5-2 με στόχο να απειλήσουν και να σκοράρουν. Ο αγωνιστικός χώρος πάντως ήταν «εχθρός» των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, καθώς δεν ήταν καθόλου εύκολο για κανέναν, να κάνει ένα καλό κοντρόλ, μια καλή πάσα, ακόμη και ένα καλό σουτ.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο διαιτητή Κουμπαράκης είχε ήδη δείξει την κίτρινη σε τρεις ποδοσφαιριστές, ενδεικτικό της έντασης που υπήρχε αλλά και των μονομαχιών που υπήρχαν στον κακό αγωνιστικό χώρο.

Η ΑΕΚ στο 15ο λεπτό του αγώνα διαμαρτυρήθηκε για απ΄ευθείας κόκκινη κάρτα στον Κάτσε, για φάουλ εκτός φάσης στον Σιμόες. Ο διαιτητής μετά την βοήθεια των ανθρώπων του VAR, έδειξε κίτρινη στον παίκτη της ΑΕΛ.

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ήρθε για την «ένωση» ο Παουλίνιο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μάνταλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Η ΑΕΛ έβγαινε μπροστά κυρίως από τα δεξιά. Ο Μπέρτος στο 23 έκανε κούρσα τριάντα μέτρων, και βρήκε χώρο για το σουτ όμως δεν κατάφερε να προβληματίσει τον Μπάρκα.

Στο 43 ήταν σειρά της ΑΕΚ να δημιουργήσει μια ακόμη ευκαιρία. Ο Λιβάια έσπασε τη μπάλα δεξιά για τον Ολιβέιρα, που επέστρεψε στην αρχική εντεκάδα μετά το τραυματισμό του, όμως η πάσα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και ο Ολιβέιρα κέρδισε κόρνερ.

Ο Πορτογάλος δεν ήταν σε καλή κατάσταση γι΄αυτό αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο από τον Ντέλετιτς. Η ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκε με επίσημη ανακοίνωση πως ο Βράνιες θα έπρεπε να έχει αντικρίσει την κόκκινη κάρτα για μαρκαρίσματα στον Ουάρντα.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, έχασε μοναδική ευκαιρία ν΄ανοίξει το σκορ στο 57, όταν ο Λιβάια έκανε σέντρα σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον!

Δείτε εδώ το δοκάρι του Λιβάια

Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΛ άγγιξε το γκολ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή στον Μπράλιτς, που προσπάθησε να νικήσει τον Μπάρκα, όμως ο Σιμόες έδιωξε σχεδόν επάνω στη γραμμή. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε την ψυχολογία με το μέρος της και στο 60 δημιούργησε μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει. Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Ουάρντα με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Μπάρκα και πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα ο Τσιγκρίνσκι παραχώρησε το κόρνερ. Οι γηπεδούχοι, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Αιγύπτιο αλλά και στη συνέχεια της φάσης στον Ντάουντα. Ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR έδειξε κόρνερ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα με επίσημη ανακοίνωση η ΑΕΛ να διαμαρτυρηθεί για πέναλτι.
Οι «βυσσινί» έχασαν μια ακόμη μοναδική ευκαιρία για να προηγηθούν στο 64. Μετά από κόρνερ του Κάτσε, ο Μόρας πήρε την κεφαλιά κοντά στην μικρή περιοχή, η μπάλα πέρασε για τον Μιχαήλ που με το κακό του πόδι μπροστά σχεδόν στο τέρμα δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ουάρντα θα μπορούσε να έχει βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Σεσέροβιτς έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Αιγύπτιο, που κατέβασε ωραία τη μπάλα, όμως από δύσκολη γωνία πλάσαρε άουτ.
Η τελευταία ευκαιρία στο ματς ανήκε στην ΑΕΚ. Στο 83, ο Μάνταλος έκανε το σουτ, ο Κρίστινσον έδιωξε με το δεξί χέρι ο Λιβάια από κοντά δεν έβαλε αρκετή δύναμη για να σπρώξει τη μπάλα και πριν αυτή περάσει τη γραμμή ο Μόρας την έδιωξε σώζοντας την ομάδα του.
Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία σε ένα παιχνίδι, που ΑΕΛ και ΑΕΚ προσπαθούσαν όμως ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Αντίθετα επικράτησαν η δύναμη και οι μονομαχίες.

ΑΕΛ: Μιχάλης Γρηγορίου (3-5-2): Κρίστινσον, Μπέρτος, Στάνκοβιτς, Μόρας, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε(85` Φατίον) Μιλοσάβλιεβιτς(91` Χαλκιαδάκης), Ουάρντα, Ντάουντα(72` Νούνιτς),

ΑΕΚ: Νίκος Κωστένογλου (3-5-2): Μπάρκας, Μπακάκης(74` Ζεράλδες), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Παουλίνιο, Μάνταλος(84` Οικονόμου), Λιβάια, Ολιβέϊρα (46 Ντέλετιτς).

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
15` Κίτρινη κάρτα στον Κάτσε για φάουλ στον Σιμόες. Στο replay, φαίνεται να απλώνει το χέρι του και να βρίσκει στο στήθος τον Σιμόες. Ζητάει την βοήθεια του VAR. Δείχνει να συνεχιστεί το ματς. Πάντως στην ΑΕΚ ζητούν κόκκινη κάρτα για φάουλ εκτός φάσης.
17` Σέντρα Παουλίνιο από τα δεξιά, κεφαλιά του Μάνταλου, δίπλα από το δοκάρι του Κρίστινσον
23` Πρώτο σουτ για την ΑΕΛ, με τον Μπέρτο. Έκανε 30 μέτρα και σούταρε από τα δεξιά η μπάλα πέρασε άουτ.
43 Ωραία έσπασε τη μπάλα ο Λιβάια στον Ολιβέιρα, αλλά σε λάθος χρόνο και από το σουτ του Πορτογάλου η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
57` Δοκάρι για την ΑΕΚ!!!Σέντρα σουτ του Λιβάια από τα αριστερά, προσπάθησε ο Κρίστινσον, που στάθηκε τυχερός καθώς είδε τη μπάλα να χτυπά το οριζόντιο δοκάρι του!
58` Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή στον Μπράλιτς, που προσπάθησε να νικήσει τον Μπάρκα, όμως ο Σιμόες έδιωξε σχεδόν επάνω στη γραμμή!!!
60` Μια ακόμη τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ. Βγήκε ο Μπάρκας, πήρε την κεφαλιά ο Ουάρντα, και πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή ο Τσιγκρίνσκι έιωξε σε κόρνερ. Ο Μπάρκας, βρήκε με τις γροθιές στο κεφάλι τον Αιγύπτιο. Στη συνέχεια ο Βράνιες φαίνεται να σπρώχνει τον Ντάουντα. Λογικά θα υπάρχει VAR
64` Μετά από κόρνερ του Κάτσε, ο Μόρας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε για τον Μιχαήλ που με το κακό του πόδι μπροστά σχεδόν στο τέρμα δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα
67` Φοβερή μπαλιά του Σεσέροβιτς για τον Ουάρντα από τα αριστερά η προσπάθεια του Αιγύπτιου που πλάσαρε άουτ.
83` Σουτ από τον Μάνταλο, έδιωξε ο Κρίστινσον, ο Λιβάια προσπάθησε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα όμως πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή έδιωξε ο Μόρας!!!

ΑΕΛ: Μιχάλης Γρηγορίου (3-5-2): Κρίστινσον, Μπέρτος, Στάνκοβιτς, Μόρας, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε Μιλοσάβλιεβιτς, Ουάρντα, Ντάουντα,

ΑΕΚ: Νίκος Κωστένογλου (3-5-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Παουλίνιο, Μάνταλος, Λιβάια, Ολιβέϊρα (46 Ντέλετιτς).

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)
Bοηθοί: Ιορδάνης Απτασόγλου (Αθηνών)
Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)
Τέταρτος: Δημήτριος Καραντώνης

Δείτε εδώ πως εξελίχθηκε η αναμέτρηση των δύο ομάδων στο match center του Novasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα