Ισά: «Μεγαλύτερη ανακάλυψη ο Μαζουακού»

Ο Πιέρ Ισά μίλησε στην Γαλλία για την θητεία του στον Ολυμπιακό, τους παίκτες που ανακάλυψε, τις σχέσεις του με Μαρινάκη, Καρεμπέ, αλλά και την πορεία του Μήτρογλου στην Μαρσέιγ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Onze Mondial:

Για το τι κάνει τώρα: «Παραιτήθηκα από την θέση του αθλητικού διευθυντή του Ολυμπιακού
πριν από δύο χρόνια. Όμως η βάση μου παραμένει στην Αθήνα. Είμαι ανεξάρτητος και δουλεύω πλέον ως ατζέντης. Συνεργάζομαι στενά ακόμα με αυτή την ομάδα γιατί έχω πολλούς παίκτες εκεί. Ξεκίνησα ξανά την δραστηριότητά μου ως αθλητικός σύμβουλος μετά από δύο χρόνια. Πήρα αυτή την απόφαση αφότου γεννήθηκαν οι κόρες μου».

Για τον λόγο που σταμάτησε να είναι αθλητικός διευθυντής: «Ήταν καλά, αλλά είχε πολλή δουλειά. Δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο. Και αν θέλεις να κάνεις καλά αυτή τη δουλειά πρέπει να αφιερώνεσαι 24 ώρες το 24ωρο. Οπότε σχεδόν δεν έχεις οικογενειακή ζωή. Το έκανα για δυόμισι χρόνια. Πήγε πάρα πολύ καλά, αλλά έδωσα προτεραιότητα στην οικογενειακή ζωή. Στο μεταξύ, πήρα master ως general manager. Ήμουν μαζί με τον Ερίκ Αμπιντάλ, τον Κριστιάν Καρεμπέ, τον Μπρούνο Σεϊρού, τον Ραΐ και τον Ζουνίνιο. Πήρε πάρα πολύ καλά. Μετά έγινα πάλι ατζέντης ποδοσφαιριστών. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δουλέψω ξανά σε κάποιον σύλλογο στο μέλλον».

Για την θητεία του ως αθλητικός διευθυντής στον Ολυμπιακό: «Κρατάω μόνο τα θετικά. Είναι κάτι που ήθελα να κάνω μετά την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής. Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος είναι φίλος μου. Οπότε δούλεψα μαζί τους πρώτα ως ατζέντης και πήγε πολύ καλά. Μετά μου ζήτησαν να βοηθήσω. Δεν ήθελα μία τέτοια δουλειά τόσο νωρίς, αλλά και πάλι δέχτηκα. Πήγε πολύ καλά, έχω πολύ καλές αναμνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου που λάμψαμε στην ευρωπαϊκή σκηνή. Θυμάμαι επίσης επιτυχυμενες μεταγραφές. Κάναμε κάποιες αγορές, αλλά και πολλές πωλήσεις στην συνέχεια».

Για την καλύτερη κίνησή του στις μεταγραφές: «Ο Αρτούρ Μαζουακού γιατί ήταν μία ανακάλυψη. Κανείς δεν τον ήξερε, ακόμα και στην Γαλλία. Είχε ξεφύγει από τα ραντάρ των γαλλικών συλλόγων. Το να φέρεις έναν τέτοιο παίκτη στον Ολυμπιακό, ήταν πολύ καλό για μας ακόμα και αν ήταν παράξενο που δεν είχε ενδιαφερθεί γι' αυτόν άλλη ομάδα. Μετά είχε την πορεία που είχα προβλέψει γι' αυτόν. Έμεινε ενάμιση χρόνο και μετά πωλήθηκε στην Γουέστ Χαμ. Τώρα είναι ένας πλάγιος που τον θέλουν πολλοί στην Αγγλία. Απόδειξη, το ενδιαφέρον της Τότεναμ. Είναι επιτυχημένος».

Για το αν η δουλειά του ατζέντη του ταιριάζει περισσότερο: «Ένιωθα εξ' ίσου άνετα ως αθλητικός διευθυντής. Ειδικά σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ήμουν στο γήπεδο, μου άρεσε πολύ. Το παρελθόν μου ως ποδοσφαιριστής με βοήθησε πολύ. Είναι μία πανέμορφη δουλειά που απαιτεί αφοσίωση και πρέπει να πετυχαίνεις υψηλούς στόχους. Σου επιτρέπει επίσης να ανακαλύπτεις παίκτες. Είναι επίσης πολύ ικανοποιητικό να κερδίζεις από την μεταπώληση. Ειδικά για μας που δεν είχαμε πολύ υψηλό μπάτζετ. Επίσης, ευχαριστηθήκαμε πολύ τις νίκες επί ομάδων όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπενφίκα. Μετά από αυτές τις νίκες ήμασταν πολύ περήφανοι για την ομάδα που φτιάξαμε μαζί με τον κόουτς και τους συνεργάτες του».

Για το αν ως ατζέντης αποτελεί «γέφυρα» ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα: «Όχι ιδιαίτερα. Εκπροσωπώ παίκτες σε όλη την Ευρώπη. Είναι αλήθεια ότι κινούμαι μεταξύ Ελλάδα και Γαλλίας. Οπότε ναι, έχω καθιερωθεί στην Ελλάδα και ειδικά στον Ολυμπιακό, γιατί έχω πολύ καλές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη και αυτό μου επέτρεψε να πάρω άμεσα την ευκαιρία μου σε μία μεγάλη ομάδα. Την ίδια ώρα, έκανα ότι, μπορούσα για να οδηγήσω την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται με ένα χαρτοφυλάκιο ενδιαφερόντων παικτών. Πάνω απ' όλα με τον Κριστιάν Καρεμπέ ανανεώσαμε σχεδόν όλη την ομάδα».

Για τον Μήτρογλου: «Τον ξέρω καλά. Είναι σκόρερ, πολύ καλός παίκτης. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Απλά χρειάζεται καλή σωματική προετοιμασία. Αν δεν είναι καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης, δεν μπορεί να επιδείξει το ταλέντο του γιατί είναι μεγαλόσωμος. Ως αποτέλεσμα, δυσκολεύεται στις κινήσεις του. Πρέπει να παίξεις γι' αυτόν. Είναι πάρα πολύ καλός μπροστά στην αντίπαλη εστία, αλλά θέλει μπαλιές και πολλές σέντρες. Σκοράρει πολύ. Είχα προπονηθεί μαζί με τον Νούνο Γκόμες που τον ήξερε στην Μπενφίκα και μου είπε τα ίδια. Όμως υπέγραψε όταν η Μαρσέιγ είχε ήδη ξεκινήσει, δεν ήταν έτοιμος οπότε καθυστέρησε να μπει στην ομάδα. Με καλή προετοιμασία και προπόνηση η Μαρσέιγ μπορεί να υπολογίζει σε έναν καλό Κώστα την επόμενη σεζόν».

Για τις δυσκολίες του να φοράς την φανέλα της Μαρσέιγ: «Ισχύει. Ακόμα και ο Ζινιάκ χρειάστηκε τριάμιση χρόνια για να αγαπηθεί και να εκτιμηθεί από όλους. Δεν είναι εύκολο. Όμως έχει ήδη κατακτήσει μερίδα του κοινού αλλά άλλοι περιμένουν ακόμα περισσότερα απ' αυτόν. Δεν είναι όλα αρνητικά, αλλά είναι αλήθεια ότι οι δημοσιογράφοι είναι σκληροί μαζί του».

Για το αν είχε πρόταση να γίνει αθλητικός διευθυντής στην Μαρσέιγ: «Όχι. Ήταν απλά φήμες. Είναι αλήθεια ότι είχα προτάσεις από ομάδες, αλλά προτίμησα να τις απορρίψω. Όταν ξοδεύεις 24 ώρες την ημέρα στην δουλειά, είναι περίπλοκο. Επίσης, σε αυτή την δουλειά διαχειριζόμαστε πολύ κόσμο, όλα τα στελέχη της ομάδας. Ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός είναι λίγο σαν την Μαρσέιγ, υπάρχει πολλή πίεση και πάθος. Πρέπει να προσέχεις τα πάντα. Θυσιάστηκα για 2.5 χρόνια, δεν το μετανιώνω, αλλά μετά από λίγο, όταν νιώθεις ότι έχεις κάνει το μάξιμουμ είναι καλύτερο να σταματάς. Αυτό έκανε και ο Ζιντάν πολύ καλά. Έφτασε στο απόγειο και έφυγε την σωστή στιγμή. Είναι υπερηφάνεια να φεύγεις έτσι. Όταν έχεις μία τέτοια σχέση με μία ομάδα, δείχνει ότι σε εκτίμησαν κατά την παραμονή σου και αυτό είναι το πιο σημαντικό, να αφήνεις μία καλή εικόνα. Ακόμα έχω παίκτες με συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, χαίρομαι να συνεργάζομαι μαζί τους σήμερα».
Keywords
Τυχαία Θέματα