Ήρωες του Final Four: Βασίλης Σπανούλης, o Legend

Όταν κάποιος φέρνει στο μυαλό του το όνομα του Βασίλη Σπανούλη, σκέφτεται τίτλους, ατομικές διακρίσεις και πολλά, πάρα πολλά, ρεκόρ. Ο «kill Bill» κατάφερε κατά τη διάρκεια της θητείας του με τις δυο ελληνικές ομάδες, να γράψει με χρυσά γράμματα τα επιτεύγματα του στο βιβλίο της ιστορίας της Euroleague.

Με τις δύο ελληνικές ομάδες τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, πανηγύρισε τρεις φορές τον τίτλο του πρωταθλητή μέσα σε πέντε

χρόνια.

Κατάφερε επίσης κάτι αξιοσημείωτο, κάθε φορά που πήγαινε σε ένα Final Four και κέρδιζε τον τίτλο του πρωταθλητή κατακτούσε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της τελικής φάσης (MVP).

Ο μέχρι πρότινος all time σκόρερ της Euroleague που παραχώρησε τη θέση του στον Μαικ Τζέιμς, κατάφερε και τις τρεις φορές που πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και φυσικά σε κάθε του εμφάνιση να σπάει και ένα ρεκόρ, τις περισσότερες φορές τα δικά του!

Το 2017 ονομάστηκε “clutch” παίκτης της Ευρωλίγκας, ενώ βρέθηκε οκτώ φορές στην καλύτερη πεντάδα.

Όλα ξεκίνησαν από το Final Four του Βερολίνου (2009) το ίδιο μέρος που ο Παναθηναϊκός, ή τότε ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αλλά και ο Ολυμπιακός, η δεύτερη και τελευταία ομάδα της καριέρας του, θα βρεθούν σε λίγες μέρες για το φετινό Final Four, όπως είχαν βρεθεί και τότε.

Το λες και dejavú….

Εκεί ο Βασίλης Σπανούλης με την ομάδα του Παναθηναϊκού κέρδισε στον τελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ είχε αντιμετωπίσει πρώτα στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό και τον είχε κερδίσει με δύο πόντους.

Μερικά χρόνια μετά το 2012 ο Βασίλης Σπανούλης έχει αλλάξει στρατόπεδο και πλέον με την ομάδα του Ολυμπιακού βρίσκεται στην Τουρκία για να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο.

Αυτή τη φορά συνέβη το ακριβώς αντίθετο με το Βερολίνο. Ο Ολυμπιακός κερδίζει την ΤΣΣΚΑ στον τελικό και στην τέταρτη θέση τερματίζει ο Παναθηναϊκός.

Η μόνη διαφορά είναι ότι οι δυο τους δεν συναντήθηκαν στην ημιτελική φάση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως και στις δύο…συμπτώσεις, ο Βασίλης Σπανούλης πήρε δύο τίτλους με δυο διαφορετικές ομάδες καθώς και δύο βραβεία MVP.

Ένα χρόνο μετά το 2013 στο Final Four του Λονδίνου ο Ολυμπιακός θα ανέβει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη που όμως δεν έμεινε μόνο εκεί καθώς αναδείχτηκε κορυφαίος σκόρερ της τελικής φάσης και πολυτιμότερος παίκτης για 3η φορά.

Οι ερυθρόλευκοι θα πανηγυρίσουν τον τίτλο σε ένα τελικό απέναντι στην επικείμενη αντίπαλο τους Ρεάλ Μαδρίτης…

Μήπως και αυτό το λες… dejavú;

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ίσως ο παίκτης που στην καριέρα του είχε τις περισσότερες…συμπτώσεις που ταιριάζουν απόλυτα με το επικείμενο Final Four.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε είναι ποιο από όλα τα Final Four της καριέρας του θα ξαναζήσουμε φέτος αυτό του Βερολίνου ή αυτό του Λονδίνου;

Keywords
Τυχαία Θέματα