Ολυμπιακός: Ο Ιμπόρα εξελίχθηκε σε κομβικό παίκτη για τους ερυθρόλευκους στα χέρια του Μεντιλίμπαρ

Ο Βιθέντε Ιμπόρα εξελίχθηκε σε κομβικό παίκτη για τον Ολυμπιακό με την έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην Ελλάδα. Η απόδοση του Ισπανού κεντρικού χαφ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στα αποτελέσματα της πειραϊκής ομάδας στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα και ήταν διαφορετικοί οι "ερυθρόλευκοι" με τον έμπειρο άσο στην ενδεκάδα τους και αλλιώς χωρίς εκείνον.

Ο Ιμπόρα αγωνίστηκε είτε βασικός είτε ως αλλαγή και στα οκτώ νοκ άουτ παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Conference League με αντιπάλους τη Φερεντσβάρος, την Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη Φενέρμπαχτσε και την Άστον Βίλα και ετοιμάζεται πια για τον τελικό με τη Φιορεντίνα στην "OPAP Arena".

Ταυτόχρονα, ο υψηλόσωμος χαφ, εκεί που ήταν παροπλισμένος επί Καρβαλιάλ, από τα μέσα Φεβρουαρίου και έπειτα έπαιξε στα ματς με τον ΟΦΗ, τον ΠΑΟΚ, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, την Λαμία, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ εντός έδρας στα play offs της διοργάνωσης.

Άλλη ομάδα στον άξονα ο Ολυμπιακός με τον Ιμπόρα

Μάλιστα, η απουσία του Ιμπόρα από τον κρίσιμο αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στα play offs ήταν εμφανής και καθοριστική, όπως διαφορετική εικόνα είχαν οι ερυθρόλευκοι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στο α' ημίχρονο και άλλη στο δεύτερο μέρος που ο έμπειρος μέσος πέρασε στο παιχνίδι.

Γενικά, ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός όταν ο Βάσκος τεχνικός χρησιμοποιεί στο κέντρο την τριάδα Έσε, Ιμπόρα και Τσικίνιο. Όπως αλλιώς είναι η πειραϊκή ομάδα, όταν ο Όρτα είναι στην καλή του μέρα και η αλήθεια είναι ότι έχει βοηθήσει σημαντικά τους ερυθρόλευκους, γι΄ αυτό και θέλουν να τον αποκτήσουν από την Μπράγκα.

Παρόλο που ο Ιμπόρα είναι 36 στα 37 (έχει 29 παιχνίδια και ένα τέρμα στη σεζόν), ίσως να βάλει σε σκέψεις την πειραϊκή ομάδα ενόψει της νέας περιόδου, αν και δημοσιεύματα από την Ισπανία επιμένουν ότι ο Ολυμπιακός καλοβλέπει τον 33χρονο Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (18 αγώνες και ένα γκολ στην περίοδο).

Προσθέτουν δε, ότι η Λεβάντε επιθυμεί την επιστροφή του Ιμπόρα, από τα τμήματα υποδομής της οποίας ξεκίνησε ο δυναμικός κεντρικός χαφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα