Ιρλανδία – Αρμενία 3-2: Απίθανο ματς, υποβιβασμός για Αρμενία

Σε καταπληκτικό παιχνίδι για τον πρώτο όμιλο του League B, στο AVIVA Stadium, η Ιρλανδία πήρε τη νίκη με 3-2 απέναντι στην Αρμενία, σε ματς που τα είχε πραγματικά όλα! Η Αρμενία, από το 2-0, ισοφάρισε και θα μπορούσε να έχει πετύχει μυθική ανατροπή, όμως δεν τα κατάφερε. Η Ιρλανδία, ήθελε είτε ισοπαλία, είτε νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ στην άλλη πλευρά, η Αρμενία ήθελε μόνο νίκη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Η Ιρλανδία ξεκίνησε με 3-5-2 με Μπαζούνου

κάτω από τα δοκάρια, Ντόερτι, Ίγκαν και Κόλινς στην άμυνα, Μπρέιντι, Νάιτ, Χέντρικ, Μολάμπι, Ντόερτι στο κέντρο και Ομπαφέμι με Πάροτ στην επίθεση.ν

Η Αρμενία, παρατάχθηκε με 4-4-2 με Γιουρτσένκο στο τέρμα, Χαμπατσουρμπιάν, Χαρογιάν, Μικογιάν, Κάλισιρ στην άμυνα, Μονρόι Σπερτσιάν, Γκριγκοριάν και Μπαϊραμπιάν στο κέντρο και Μπασεγκιάν και Σελαραγιάν στην επίθεση.

ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο δεν είναι υπερβολή να πούμε πως στο ματς υπήρχε μόνο μια ομάδα και αυτή ήταν η Ιρλανδία. Η ομάδα του Στίβεν Κένι έφτασε ακόμη και στο 72% κατοχή μπάλας και απείλησε για πρώτη φορά στο 11 με τον Ομπαφέμι. Στο 15 ήταν η σειρά του Ίγκαν, που δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για ν΄ανοίγει το σκορ.

Στο 18, ο Ίγκαν μετά από κόρνερ του Μπρέιντι έβαλε μπροστά την Ιρλανδία στο σκορ με κεφαλιά κάνοντας το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν επισκέψεις στην αντίπαλη εστία, χωρίς να μπορέσουν ν΄απειλήσουν, ωστόσο έδειχναν τη διάθεση να βγουν μπροστά και να πετύχουν και άλλα γκολ.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε την Ιρλανδία να προηγείται με 1-0, έχοντας διάθεση, ενέργεια, ευκαιρίες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ!

Η Ιρλανδία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο!

Οι παίκτες του Κένι, απείλησανν στο 49 με τον Μπρέιντι ο οποίος δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, έδειξε όμως πως η Ιρλανδία έψαχνε και δεύτερο γκολ.

Στο 50, ο Ο΄Σέι απείλησε με κεφαλιά και στο 52, ο Ομπαφέμι πέτυχε καταπληκτικό γκολ για να κάνει το 2-0!

Οι γηπεδούχοι απείλησαν σε μερικές ακόμη περιπτώσεις και όλα έδειχναν πως η Ιρλανδία θα έφτανε σε εύκολη νίκη. Μέχρι το 70, η Αρμενία αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας. Η ομάδα του Χοακίν Καπαρός, μέχρι εκείνο το λεπτό δεν είχε απειλήσει ούτε μια φορά στο ματς.

Στο 71 ο Ντασιάν που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για να κάνει το 2-1, στην πρώτη ευκαιρία της Αρμενίας!

Ο Χούριχέιν που είχε περάσει ως αλλαγή για την Ιρλανδία, έκανε λάθος πάσα στο 73 και ο Σπερτσιάν έκλεψε και με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-2 στο 73!

Η Αρμενία αν και άργησε βρήκε τα πατήματά της και μετά την ισοφάριση βγήκε μπροστά με διάθεση να κάνει μυθική ανατροπή!

Ωστόσο στο 87΄μετά από κόρνερ, ο Ο΄Σέι έπιασε το σουτ, η μπάλα φάνηκε να βρίσκει σε χέρι αμυντικού όμως ο διαιτητής περίμενε να δει τη συνέχεια της φάσης, αλλά και την βοήθεια του VAR.

Μετά από έλεγχο του VAR, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για την Ιρλανδία στο 89 κάτι που εκνεύρισε τους παίκτες της Αρμενίας. Ο Χαμπατσουρμιάν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για φραστική επίθεση, ενώ ο Ντασιάν αντίκρισε για δεύτερη φορά την κόκκινη κάρτα του διαιτητή και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Ο Μπέιντι, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Ιρλανδίας, από τα έντεκα μέτρα ήταν εύστοχος για διαμόρφωσε το 3-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η Αρμενία προσπάθησε, αλλά με 9 παίκτες ήταν δύσκολο να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 96, ο Χόγκαν, έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 4-2.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μπαζούνου, Ο΄Σέι, Κόλινς, Ίγκαν, Ντόερτι, Μολάμπι( 51΄Χούριχέιν), Χέντρικ, Νάιτ(76΄Μπράουν), Μπρέιντι, Ομπαφέμι(86΄Χόγκαν), Πάροτ (76΄Ρόμπινσον)

ΑΡΜΕΝΙΑ: Γιουρτσένκο, Κάλισιρ(82΄ Μαραντιάν), Μικογιάν(60΄Βοσκανιάν), Χαρογιάν, Χαμπαρτζουμιάν, Μπαιραμιάν, Γκριγκοριάν, Σπερτσιάν, Μονρόι(60΄Ντασιάν), Μπαρσεγκιάν, Σαλεραγιάν(69΄ Μπιτσαξιάν)

Κίτρινη: Μόλαμπι, Μπαιραμάν, Ντασιάν,

Κόκκινη Χαμπαρντζουμιάν, Ντασιάν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1) Σκωτία132)Ουκρανία113)Ιρλανδία74)Αρμενία3
Keywords
Τυχαία Θέματα