Παγκόσμιο κύπελλο Γυναικών: «Άτυχη» η Σερβία στην κλήρωση, με τις ΗΠΑ στον προημιτελικό

Η FIBA άλλαξε το σύστημα διασταύρωσης στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου κυπέλλου γυναικών που διεξάγεται στο Σίνδεϋ της Αυστραλίας και αντί για την παραδοσιακή και στερεότυπη διαδικασία των χιαστί αγώνων (1-4 και 2-3), έκανε κλήρωση για τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης. Οι δυο πρώτοι του Α’ ομίλου με την τρίτη και την τέταρτη ομάδα του β’ ομίλου, μπήκαν στην ίδια κληρωτίδα και το ίδιο συνέβη και στην δεύτερη κλήρωση με την πρώτη και την δεύτερη ομάδα του Β’ ομίλου μαζί με την 3η και την 4η Εθνική ομάδα του Α΄ομίλου.

Η Σερβία ήταν η άτυχη της κλήρωσης, καθώς θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Η οικοδέσποινα Αυστραλία θα παίξει με το Βέλγιο, ενώ ο Καναδάς έχει σαφές προβάδισμα πρόκρισης από την πρωτάρα Εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο, σε ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ Γυναικών. Aδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο είναι η Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών με αήττητη πορεία.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Βέλγιο – ΑυστραλίαΚίνα – ΓαλλίαΠουέρτο Ρίκο – ΚαναδάςΗΠΑ – Σερβία

Οι τέσσερις προημιτελικοί (04.30, 07.30, 10.30, 13.30) θα μεταδοθούν αποκλειστικά από τις συχνότητες της ΝΟVA, την Πέμπτη (29/9).

Oι νικήτριες των προημιτελικών Βελγίου-Αυστραλίας και Κίνας-Γαλλίας θα παίξουν στον έναν ημιτελικό και στον άλλο οι νικήτριες των προημιτελικών Πουέρτο Ρίκο-Καναδάς και ΗΠΑ-Σερβία.

Keywords
Τυχαία Θέματα