Ιωνικός: Η επιτυχημένη πορεία και το μεταγραφικό πλάνο!

Ο Ιωνικός με τον Δημήτρη Σπανό στην άκρη του πάγκου επέστρεψε ύστερα από 14 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Πέρσι τέτοιο καιρό, η επιστροφή του συλλόγου στα “σαλόνια” της Super League οδήγησε τη διοίκηση της ομάδας μαζί με τον Έλληνα τεχνικό στο πλαίσιο της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου στην απόφαση για στην προσθήκη 15 νέων προσώπων στο ρόστερ. Οι ιθύνοντες του Ιωνικού ήθελαν

να δημιουργήσουν ένα δυνατό, αλλά και ανταγωνιστικό σύνολο, σε σχέση με τις “έμπειρες” ομάδες της κατηγορίας. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά και η πίστη στο πλάνο ήταν η “πυξίδα”, η οποία έφερε την εντυπωσιακή εικόνα στα playouts της Super League

Τα νούμερα και η αγωνιστική πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν είχαν τόσο θετικό πρόσημο, όσο με εκείνο των playouts. Ο πρώτος γύρος της Super League βρήκε τον Ιωνικό στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς. Αυτή η συγκομιδή ήρθε από 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γήπεδο της Νεάπολης πήρε τα δύο βαθμολογικά “τρίποντα” κόντρα σε Άρη (1-0) και ΠΑΟΚ (3-2). Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο πρώτο μισό της Super League ήταν η αμυντική δυσλειτουργία με το σύλλογο να δέχεται 18 γκολ, ενώ μόλις σε 4 αγώνες ο Λευτέρης Χουτεσιώτης κράτησε “καθαρή” την εστία του.

Στο δεύτερο γύρο η ομάδα της Νίκαιας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις ως 11η με συνολικά 26 βαθμούς. Οι 12 πόντοι προήλθαν από 3 νίκές, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες. Στο τελευταίο κομμάτι της κανονικής διάρκειας υπάρχει μικρή βελτίωση στα γκολ που δέχτηκε ο Ιωνικός φτάνοντας τον αριθμό των 16, δύο λιγότερο από το πρώτο μέρος. Όσον αφορά την επίθεση, η ομάδα σκοράρει σταθερά από 13 γκολ σε κάθε γύρο με τον Άια Άοσμαν και τον Βασίλη Μάντζη να αποτελούν τους πρωταγωνιστές.

Οι Πλατέλλας, Ρομαό και Μάντζης πανηγυρίζουν. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στα playouts ο Ιωνικος παρουσίασε διαφορετική εικόνα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Οι ποδοσφαιριστές με το αστέρι στο στήθος έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους στο μίνι πρωτάθλημα αήττητοι με 6 νίκες και μία ισοπαλία κόντρα στο Βόλο. Τα υπόλοιπα παιχνίδια με ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητο και Παναιτωλικό πήραν το “τρίποντο” και έτσι συγκέντρωσαν 19 βαθμούς φτάνοντας την 7η θέση για το πρωτάθλημα και την πρώτη στον όμιλο! Τα 18 γκολ που επιτεύχθηκαν από 9 διαφορετικούς σκόρερ ήταν τα περισσότερα τέρματα από κάθε άλλη ομάδα στα playouts. Μάλιστα το μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου, ο Βασίλης Μάντζης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 6 γκολ, ενώ στο παιχνίδι με την “Ελαφρά Ταξιαρχίας” για την 5η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα περισσότερα τέρματα από κάθε άλλο ματς. Η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε 5-1 χάρις τους Κιάκο (2), Άοσμαν, Κάστρο (αυτογκόλ) και Καμπράλ να γράφουν το όνομα τους στον πίνακα του σκορ. Για τον Απόλλωνα Σμύρνης του Μπάμπη Τεννέ το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Ιωαννίδης.

Το έργο του Δημήτρη Σπανού να δημιουργήσει μια ομάδα και το σημαντικότερο να ενώσει αγωνιστικά όλους τους νέους παίκτες ήταν μια δύσκολη αποστολή. Όμως ο Έλληνας τεχνικός κατάφερε να υλοποιήσει το πλάνο του. Ο Ιωνικός καθ’όλη τη διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος παρουσίασε όμορφο ποδόσφαιρο με ωραίες μεταβιβάσεις της μπάλας, αλλά και εντυπωσιακά γκολ, πετυχαίνοντας με άνεση την παραμονή στην κατηγορία. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στη Νίκαια έχουν αρχίσει ήδη τον σχεδιασμό της επόμενης. Το πρώτο βήμα για τον Ιωνικό είναι το “ξεσκαρτάρισμα” στο ρόστερ. Αρχικά θα αποχωρήσουν από το σύλλογο όσοι παίκτες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές που αξίζουν μια θέση στο κλαμπ θα ανταμειφθούν, εφόσον θέλουν και οι ίδιοι να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.  

Θυμίζουμε ότι οι Βαλεριάνος, Μάντζης και Πλατέλλας διαθέτουν ήδη συμβόλαιο με τον Ιωνικό για την ερχόμενη σεζόν. Οι Μύγας και Χουτεσιώτης έχουν κάνει τον πρώτο κύκλο συζητήσεων με το σύλλογο και σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας αμυντικός θα υπογράψει συνεργασία για τα επόμενα δύο χρόνια. Το θέμα στην περίπτωση του 28χρόνου είναι τυπικό καθώς απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις. Ο 27χρονος γκολκίπερ βρίσκεται στο στόχαστρο και άλλων ελληνικών ομάδων λόγω των εμφανίσεων του. Αυξημένες είναι οι πιθανότητες για την παραμονή των Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Κάνιας, Άοσμαν και Τουράμ. Οι τρεις πρώτοι ποδοσφαιριστές με βάση την εμπειρία τους στο χώρο του ποδοσφαίρου έχουν προσφέρει ποιότητα στην ομάδα και η διατήρηση των θέσεων τους θα είναι καθοριστικής σημασίας. Ο Σύρος ήταν μια από τις καλύτερες μεταγραφικές κινήσεις του πρωταθλήματος και η διοίκηση είναι διατεθειμένη να κάνει την υπέρβαση για να τον κρατήσει στη Νίκαια.

Αντίθετα στην πόρτα της εξόδου είναι ο Λένις, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει. Ο Ντάλτσιο αποτελεί και επίσημα παρελθόν αφού πλέον ανήκει στο δυναμικό του  ΑΠΟΕΛ, με την κυπριακή ομάδα να έχει ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας τους. Αμφίβολη είναι η παραμονή του  Κιάκου, ο οποίος είναι στην αναζήτηση ενός συμβολαίου με αυξημένες απολαβές. Τέλος εξετάζονται οι περιπτώσεις των  Σάντσες, Καμπράλ, Γκοτσούλιας, αλλά και οι νεότεροι ποδοσφαιριστές. 

Ο Δημήτρης Σπανός και οι ποδοσφαιριστές του Ιωνικού δίνουν όρκο νίκης πριν από τη σέντρα με τον Παναιτωλικό. ΠΗΓΗ: In Time Sports


Σύμφωνα με τη μεταγραφική φημολογία ο Σάκχοφ, ο οποίος αποχωρεί από την ΑΕΚ ως ελεύθερος, αλλά και ο Κάσσος από τη Νίκη Βόλου είναι δύο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της ομάδας. Όμως οι ιθύνοντες του Ιωνικού έχουν λιγότερο από ένα μήνα για να ολοκληρώσουν όλα τα θέματα που παραμένουν “ανοιχτά” πριν από την πρώτη προπόνηση που είναι προγραμματισμένη στις 20 Ιουνίου εν όψει της νέας σεζόν για τη Super League.

Keywords
Τυχαία Θέματα