Serie B: Σκηνές τρέλας στην Πίζα

Ο μαραθώνιος της Serie B ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής με την αναμέτρηση της Πίζα με την Μόντσα. Η ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επικράτησε 2-1 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα και ταξίδεψε στην Τοσκάνη με στόχο να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ.
Για πρώτη φοrά στην ιστορία της, η Μόντσα ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την συμμετοχή της στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.
Από την άλλη πλευρά, οι «άρχοντες» στην Πίζα, κάνουν τις ετοιμασίες για

την μεγάλη ετήσια γιορτή της πόλης τους.
Στις 16 Ιουνίου, οι Τοσκάνοι γιορτάζουν την «Luminara di San Ranieri». H μικρή αλλά πανέμορφη Πίζα στολίζεται και με τη δύση του ηλίου, ανάβουν περισσότερα από 70000 κεριά δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα τόσο στην Piazza dei Miracoli, όσο και στους δρόμους του κέντρου που το διασχίζει ο ποταμός Άρνος.


Η ατμόσφαιρα είναι μαγική για τους κατοίκους (αλλά και για τους τουρίστες) οι οποίοι φέτος ευελπιστούν να πανηγυρίζουν την επιστροφή των «nerazzouri» στην μεγάλη κατηγορία μετά από 31 χρόνια (1990-1991). Από την εποχή του μεγάλου Κάρλος Ντούγκα (πριν συστηθεί ο Βραζιλιάνος στο ευρύ κοινό), αλλά και του ιδιόρρυθμου προέδρου τους Ρομέο Ανκονετάνι, η Πίζα ζει και αναπνέει για την μεγάλη αναμέτρηση. Τα περίπου 20.000 εισιτήρια του αγώνα έχουν εξαντληθεί, ενώ τεράστιες ουρές είχαν σχηματιστεί στα καταστήματα που τα πουλούσαν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής.


«Ακόμη κι΄ αν το γήπεδο μας ήταν χωρητικότητας 40.000 θεατών, δεν υπήρχε περίπτωση να έμενε έστω και ένα απούλητο εισιτήριο», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος των Πιζάνων, θέλοντας να δείξει με αυτά τα λόγια τη δίψα του κόσμου για την στήριξη στην ομάδα.
Και η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο η πληρότητα καθ΄ όλη την διάρκεια της σεζόν έφτασε το 80%.
Μια ακόμη ποδοσφαιρική μάχη αρχίζει και οι συνδρομητές των καναλιών Novasports, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το θέαμα που θα τους προσφέρουν οι δύο κορυφαίες ομάδες του μαγικού χώρου της Serie B στην Ιταλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα