Ίντερ: Aπό κομπάρσος στο ξεκίνημα, πρώτο φαβορί για τον τίτλο

Η Ίντερ έμεινε 10 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι όταν ο Πιότρ Ζιελίνσκι σημείωσε νωρίς το 0-1 στο «Σαν Σίρο» στο μεταξύ τους ντέρμπι τον Νοέμβριο, αλλά ένα μήνα αργότερα, οι «νερατζούρι» απολαμβάνουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων έναντι των «παρτενοπέι» και των «ροσονέρι» της Μίλαν. Οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάγκι έχουν βρεθεί σε πολύ καλή φόρμα μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, κερδίζοντας έξι παιχνίδια στη σειρά. Το νικηφόρο σερί τους ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου, με τη νίκη 3-2 επί της Νάπολι. Οι «παρτενοπέι ταξίδεψαν στο Μιλάνο ως πρωτοπόροι μαζί με τη Μίλαν. Και

οι δύο ομάδες είχαν επτά πόντους διαφορά από την Ίντερ.

Όταν ένα γκολ του Ζιελίνσκι έδωσε προβάδισμα στη Νάπολι στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Νότου, βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Serie A έχοντας προβάδισμα δέκα βαθμών έναντι της Ίντερ. Ωστόσο, οι «νερατζούρι» ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, κερδίζοντας με σκορ 3-2. ενώ οι «παρτενοπέι» έχασαν σε αυτό το παιχνίδι τον πρώτο τους σκόρερ Βίκτορ Όσιμεν με τραυματισμό στο ζυγωματικό.
Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι υπέστη την πρώτη ήττα της σεζόν στο Μιλάνο και ο Ιταλός τεχνικός είδε τους Καλιντού Κουλιμπαλί, Φαμπιάν Ρουίς και Λορέντσο Ινσίνιε να τραυματίζονται, σε λιγότερες από δέκα ημέρες αργότερα, στην ισοπαλία 2-2 εναντίον της Σασουόλο. Νάπολι και Μίλαν συγκέντρωσαν επτά βαθμούς στα έξι επόμενα παιχνίδια, ενώ η Ίντερ πήρε το απόλυτο των βαθμών. Οι παίκτες του Ιντζάγκι πέτυχαν 16 γκολ στο διάστημα αυτό, διατηρώντας πέντε φορές σε ισάριθμα ματς, ανέπαφη την εστία τους.

| CALHA

The Assist Man @hakanc10
#ForzaInter #SalernitanaInter pic.twitter.com/FEF7LAhkf4

Inter (@Inter_en) December 19, 2021

Ο Χακάν Τσαλχάνογλου και ο Λαουτάρο Μαρτίνες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στα πρόσφατα αποτελέσματα της ομάδας τους. Ο Τούρκος διεθνής μέσος συμμετείχε σε δέκα γκολ, με πέντε τέρματα και 5 ασίστ τον τελευταίο μήνα. Ο Αργεντινός σημείωσε έξι γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια που έπαιξε. Η Ίντερ είναι πλέον Πρωταθλήτρια χειμώνα με ένα παιχνίδι να απομένει και ο Ιντζάγκι ονειρεύεται να γίνει ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου, που κατακτά τον τίτλο της Serie A στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της.

100 – For the first time in their Serie A history, Inter have scored at least 100 goals in a single calendar year, overtaking their previous record (99 in 1950). Magnificent. #SalernitanaInter pic.twitter.com/VaMo1SPBS1

— OptaPaolo (@OptaPaolo) December 17, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα