Ηγουμενίτσα: Η στιγμή που σκύλος του Λιμενικού εντοπίζει 11,5 κιλά κοκαΐνη κρυμμένα σε νταλίκα

Στη σύλληψη ενός 59χρονου οδηγού νταλίκας προχώρησαν οι αρχές του Κεντρικού Λιμεναρχείου στην Ηγουμενίτσα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, για τη μεταφορά 11,5 κιλών κοκαΐνης στο φορτηγό. Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο κατά το οποίο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος εντοπίζει τα ναρκωτικά στο όχημα.

Την κοκαΐνη βρήκε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος “Βλαντ”

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης

Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε νταλίκα που εκφορτώθηκε από πλοίο προερχόμενο από την Ανκόνα Ιταλίας, εντοπίστηκε στην αριστερή παλετοθήκη του επικαθήμενου, κατόπιν ένδειξης του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών “ΒΛΑΝΤ” ποσότητα κοκαΐνης, διαφόρων λογοτύπων, συσκευασμένη σε δέκα νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους έντεκα κιλών και πεντακοσίων σαράντα γραμμαρίων (11,540 kgs).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η νταλίκα και η εν λόγω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του. Σημειώνεται ότι η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης υπερβαίνει το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα