Ηγέτης Κρίζμαν, νίκη-ανάσα του ΠΑΣ Γιάννινα (video)

Σημαντική νίκη που συνδυάστηκε με καλό ποδόσφαιρο πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάντι Κρίζμαν επικράτησε με σκορ 2-0 του Λεβαδειακού και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Έξι ήττες και μία ισοπαλία μετρούσε η ομάδα του Γιάννη Πετράκη στις 7 τελευταίες αγωνιστικές.
Μεγάλο παιχνίδι σήμερα από τον Κρίζμαν

Πήρε λοιπόν το τρίποντο και άφησε πίσω του τον Λεβαδειακό, που για άλλη μία φορά προβλημάτισε με την απόδοση του. Η ομάδα της Βοιωτίας ηττήθηκε εκτός έδρας για 6η φορά σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος φέτος. ίσως το καλύτερο γκολ
στη Σουπερλιγκ, ήταν το 2ο που πέτυχε ο Κρίζμαν με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος, με συντριπτική κατοχή μπάλας (62%, έναντι 38% του Λεβαδειακού) και πιο επικίνδυνος επιθετικά, απέναντι σε ένα κακό επιθετικά Λεβαδειακό, που δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια προς την εστία στο πρώτο 45λεπτο.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο παιχνίδι και μάλιστα στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια που επεχείρησε στο ματς. Στο 18ο λεπτό, μετά από συστημένη σέντρα του Μπουκουβάλα από αριστερά ο Σάντι Κρίζμαν με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Μπάγιτς. 1-0 λοιπόν για την ομάδα της Ηπείρου, με το 2ο γκολ του Κροάτη στο πρωτάθλημα.

Στο 32ο λεπτό οι Βοιωτοί, είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στον αγώνα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Στανόγεβιτς, ο Ζησόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Βελλίδη. Λίγο αργότερα ο ΠΑΣ έφτασε κοντά σε 2ο γκολ, αλλά την σέντρα του Κρίζμαν δεν πρόλαβαν να εκμεταλλευτούν οι Γιάκος και Παμλίδης που κινήθηκαν προς την μπάλα.
Στο 43ο λεπτό ο Σαβαντογκό εκτέλεσε φάουλ, ο Μαρκόφσκι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ το τέρμα του Σέρβου επιθετικού.

Πάλι ο Λεβαδειακός αιφνιδιάστηκε με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου και δέχτηκε γρήγορα δεύτερο γκολ. Μία μοναδική έμπνευση, από τον μεγάλο σημερινό πρωταγωνιστή του ΠΑΣ, τον Σάντι Κρίζμαν, που τελείωσε εκπληκτικά, με ανάποδο ψαλίδι, την σέντρα από δεξιά του Αποστολόπουλου. Ίσως το καλύτερο γκολ που έχουμε δει φέτος στο πρωτάθλημα, αυτό του πρώην επιθετικού της ΑΕΛ, που επέστρεψε θριαμβευτικά στην ομάδα, μετά από απουσία σχεδόν ενός μήνα (τελευταίο του ματς, ΠΑΣ-Παναιτωλικός 0-2, στις 20 Οκτωβρίου).

Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά παρέμενε ακίνδυνος για την εστία του Βελλίδη. Μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά οι γηπεδούχοι απείλησαν με τρίτο γκολ.
Στο 71΄ο Νικολιάς επωφελήθηκε από το λάθος του Όμο, αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μπάγιτς που απομάκρυνε με το αριστερό του χέρι. Λίγα δευτερόλεπτα πριν αντικατασταθεί και αποθεωθεί ο Κρίζμαν έφτασε κοντά στο χατ τρικ, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, πέρασε ψηλά άουτ.

Το γκολ-ποίημα του Κρίζμαν

Η καλύτερη στιγμή του Λεβαδειακού στο παιχνίδι, ήρθε από στημένη φάση. Στο 80ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη, ο Ζησόπουλος πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

4 ισοπαλίες και 2 νίκες μετρούσε ο Λεβαδειακός απέναντι στον ΠΑΣ, στα τελευταία 6 μεταξύ τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ανεξαρτήτου έδρας. Η τελευταία νίκη για την ομάδα της Ηπείρου, καταγράφεται, τον Φεβρουάριο του 2015, με σκορ 2-1 στην έδρα των Βοιωτών. Ο ΠΑΣ λοιπόν «έσπασε» αυτή τη δυσμενή παράδοση των τελευταίων χρόνων και έφτασε σε μία νίκη-ανάσα, «βυθίζοντας» στον προβληματισμό τον Λεβαδειακό.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Νικολιάς, Λίλα, Γιάκος, Ντόλοβατς (46' Ξύδας), Παμλίδης, Κρίζμαν.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κρνέτα, Καραχάλιος, Όμο, Σαβαντογκό, Στανόγεβιτς, Νανγκίς, Μαρκόφσκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα