Η βελτίωση συνεχίζεται...

Η ανοδική πορεία της ΑΕΚ συνεχίστηκε σε έναν ακόμα αγώνα. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στα Πηγάδια φτάνοντας σε νίκη-ανατροπή κόντρα στην Ξάνθη.

Και μπορεί να χρειάστηκε να κυνηγήσει στο σκορ η ΑΕΚ, όμως για ακόμα μία φορά έβγαλε χαρακτήρα και αντίδραση. Ακόμα και το γκολ
που δέχθηκε ήρθε σε σημείο που ο έλεγχος του αγώνα ήταν δικός της. Απλά η Ξάνθη έκανε γκολ τη μοναδική της φάση στο πρώτο μέρος.

Οι πολλές αλλαγές του Χιμένεθ στο πρώτο ημίχρονο ίσως να αποσυντόνισαν ελάχιστα την ΑΕΚ, όμως στο δεύτερο οι αλλαγές βοήθησαν στη βελτίωση της εικόνας. Ειδικότερα η είσοδος του Μάρκο Λιβάια έδωσε επιπλέον λύσεις και ρυθμό στην επίθεση της ΑΕΚ.

Ο Μάνταλος σε δεύτερο συνεχόμενο ματς ήταν εκ των κορυφαίων της Ένωσης, βοηθώντας σημαντικά στην οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ είχε και τις δικές του ευκαιρίες να σκοράρει.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ δεν είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί, αλλά τα στοιχεία που πηγάζουν πλέον από την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη που έχουν αποκτήσει οι «κιτρινόμαυροι». Και αυτό ενδεχομένως να είναι το σημαντικότερο αυτήν την περίοδο.

Η τρίτη θέση ανήκει πλέον στην ομάδα του Χιμένεθ, ο οποίος βλέπει τους παίκτες του απαλλαγμένοι και από το άγχος πλέον να αποδίδουν στον αγωνιστικό χώρο αυτά που και ο ίδιος θέλει να βλέπει.

Οι νίκες μέχρι τον τελικό θα «φτιάξουν» ψυχολογικά τόσο τους παίκτες, όσο και τον κόσμο της ΑΕΚ. Και με την κατάλληλη διαχείριση-ξεκούραση παικτών οι «κιτρινόμαυροι» θα παρουσιαστούν φρεσκότατοι σε έναν κρίσιμο αγώνα που θα μπορεί να σώσει τη χρονιά.

ΥΓ: Η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ μετά από 414 αγωνιστικά λεπτά και πρώτη φορά μετά τις 2 Μαρτίου και τον αγώνα στο «Κλεάνθης Βυκελίδης» κόντρα στον Άρη. Η αμυντική συνέπεια της ομάδας είναι δεδομένη. Και χωρίς Τσιγκρίνσκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα