Riddled Corpses EX (Switch) Review

Όταν ο εθισμός χτυπάει κόκκινο.

Στο πρωτότυπο μας review για το Riddled Corpses EX στο Xbox One, το είχαμε βαθμολογήσει με 7.3 βγάζοντας την εξής ετυμηγορία:

“Μετά το αξιόλογο Xenon Valkyrie+, οι Cowcat και Diabolical Mind μας χαρίζουν μια ακόμη εθιστική κυκλοφορία pixel art αισθητικής, η οποία θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των twin-stick shooters. Οι προσθήκες μάλιστα που συναντάμε εδώ είναι αρκετές για να δικαιολογήσουν

την αγορά του Riddled Corpses EX, ακόμη κι αν είχατε ασχοληθεί μαζί του προ διετίας στα PC.” Διαβάστε το review του Riddled Corpses EX

Ως φυσικό επακόλουθο της εμπορικής επιτυχίας του Switch, όλο και περισσότεροι developers μεταφέρουν τις δημιουργίες τους στην υβριδική κονσόλα της Nintendo. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι το Nintendo eShop κατακλύζεται κάθε εβδομάδα από μια πλειάδα indie δημιουργιών. Στον γενικότερο αυτό “χαμό” που επικρατεί είναι δύσκολο για έναν χρήστη να διακρίνει ποιες δημιουργίες αξίζουν πράγματι την προσοχή του. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες ανεξάρτητες εταιρείες που το όνομά τους αποτελεί εγγύηση για το τελικό προϊόν. Μια από αυτές είναι και η Cowcat Games, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει μεταφέρει όλες τις κυκλοφορίες της στο Nintendo Switch. Μετά το εξωφρενικό Adventure Demetrios - The Big Cynical Adventure και το εθιστικό roguelite Action/Platformer Xenon Valkyrie+, η σκυτάλη περνά στο Riddled Corpses EX.

Τον περασμένο Ιούνιο είχαμε την τύχη να ασχοληθούμε με το Riddled Corpses EX και να το απολαύσουμε σε τρία διαφορετικά format. Ο χρόνος μας γενικώς είναι περιορισμένος, ωστόσο η δημιουργία της Diabolical Mind ήταν τόσο εθιστική που δεν μπορούσαμε με τίποτα να ξεκολλήσουμε. Το γεγονός ότι συλλέξαμε όλα τα Achievements/Trophies και στις τρεις εκδόσεις του παιχνιδιού (PS4, Xbox One και PS Vita), ενώ παράλληλα μπήκαμε στην διαδικασία να διεκδικήσουμε τις υψηλότερες θέσεις στα παγκόσμια leaderboards μαρτυρά το πόσο εθιστικό είναι το Riddled Corpses EX.

To παράδοξο στην προκειμένη περίπτωση είναι το Riddled Corpses EX δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τα υπόλοιπα twin-stick shooters. Οι roguelite μηχανισμοί του δίνουν αυτό το “κάτι” παραπάνω, εντούτοις ανάλογους μηχανισμούς έχουμε συναντήσει και σε άλλες κυκλοφορίες της αγοράς. Το μυστικό της επιτυχίας εντοπίζεται στο ομαλό character progression, καθώς και στην πληθώρα διαθέσιμων χαρακτήρων και modes. To story mode λειτουργεί ως προπύργιο των arcade και survival modes, δίνοντάς σας την ευκαιρία να κερδίσετε το gold που απαιτείται για να ξεκλειδώσετε, αλλά και να αναβαθμίσετε όλους τους χαρακτήρες (έξι συνολικά). Ο θάνατος ή για την ακρίβεια οι πολλαπλοί θάνατοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της όλης εμπειρίας. Με δεδομένο όμως ότι δεν χάνετε το gold που έχετε συλλέξει μετά από κάθε run, μπορείτε να αναβαθμίσετε τον χαρακτήρα σας και να προσπαθήσετε ξανά με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Μετά την ολοκλήρωση του story mode μπορείτε να μπείτε στο άτυπο end-game content του Riddled Corpses EX, δηλαδή τα arcade και survival modes. Να σημειωθεί ότι τα modes αυτά είναι διαθέσιμα εξαρχής, ωστόσο αν επιχειρήσετε να παίξετε σε αυτά με χαμηλού level χαρακτήρες ή τον βασικό χαρακτήρα με τον οποίο ξεκινάτε δεν θα έχετε καμία απολύτως τύχη. Στο arcade mode θα πρέπει να ολοκληρώσετε όλα τα levels σε ένα sitting και μάλιστα σας δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσετε και σε δεύτερο playthrough, αν και εκεί ο βαθμός δυσκολίας εκτοξεύεται σε ιλιγγιώδη επίπεδα. Το survival mode με τη σειρά του προσφέρει μια endless εμπειρία, καθώς θα πρέπει να επιβιώσετε απέναντι σε συνεχόμενα κύματα εχθρών που έρχονται κατά πάνω σας. Σε αυτό το mode το Riddled Corpses EX θυμίζει θρυλικές δημιουργίες του χώρου, όπως το Robotron: 2084.

To κυνήγι του high score αποτελεί αυτοσκοπό στα δύο παραπάνω modes και είναι κρίμα που δεν υπάρχουν “ενοποιημένα” leaderboards. Κοινώς οι επιδόσεις σας συγκρίνονται μόνο με αυτές των υπολοίπων κατόχων του Switch. Για να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας (έχουμε και πολλά πανάθεμά μας), το σκορ μας στο arcade mode στο Xbox One είναι κατά 300.000 πόντους μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του πρώτου παίκτη στα leaderboards του Switch.

H μεταφορά του Riddled Corpses EX στην κονσόλα της Nintendo είναι άριστη και περιλαμβάνει όλα τα features (interpolation, screen filters κτλ.) που έχουμε δει στις υπόλοιπες εκδόσεις. Εδώ επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να παίξετε local co-op, τόσο στην οθόνη της τηλεόρασης σας, όσο και στην οθόνη του Switch στο tabletop mode. Μάλιστα το μοντέλο χειρισμού προσαρμόζεται αναλόγως στις περιστάσεις.

Παίζοντας λοιπόν στο tabletop mode, ο κάθε παίκτης χρησιμοποιεί ένα Joy-Con, ενώ η κίνηση του χαρακτήρα του και η στόχευση γίνονται με έναν αναλογικό μοχλό. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος εξοικείωσης με αυτό το μοντέλο χειρισμού, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα κρατώντας πατημένο ένα face button να κρατήσετε καρφωμένο τον ήρωά σας σε ένα σημείο και να χρησιμοποιήσετε τον αναλογικό μοχλό αποκλειστικά για την στόχευση. Η έκδοση για το Switch υπερτερεί σε σύγκριση με την αντίστοιχη “φορητή” έκδοση του παιχνιδιού για το PS Vita, καθώς υποστηρίζει co-op, αλλά και vibration. To δε tabletop co-op αποτελεί ένα εξτρά πλεονέκτημα του Riddled Corpses EX στο Switch.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Cowcat Games.

IGN GreeceΤο Snapchat ανακοίνωσε... δικά του παιχνίδιαΤο Twitch Prime προσφέρει εκπτώσεις στο Nintendo Switch OnlineH Nintendo φημολογείται ότι εργάζεται πάνω σε δύο νέα μοντέλα Switch

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα