Η… τρελή χρονιά του Τζόκοβιτς

Μπορεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς να έχασε στον τελικό του ATP Finals από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ωστόσο για τον ίδιο ήταν μια γεμάτη και καθ’ όλα επιτυχημένη χρονιά αυτή που ολοκληρώθηκε.

Δεν έχουν καταφέρει και πολλοί στην Ιστορία του τένις να επανέρχονται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ μέσα στην σεζόν είχαν βρεθεί κι εκτός 20άδας.

Ο 31χρονος Σέρβος, μετά από 1,5 χρόνο που περειλάμβανε πολύ κακές εμφανίσεις, μια 6μηνη αποχή και κάθετη πτώση στο νο 22, ανέβασε τις «στροφές» από το Γουίμπλεντον και μετά, κατέκτησε
δύο Γκραντ Σλαμ και βρέθηκε πάλι εκεί που ήταν μαθημένος να βρίσκεται.

Πλέον έχει φτάσει τους 72 τίτλους στην open era, τους 14 τίτλους σε Γκραντ Σλαμ και ο ίδιος έλεγε εχθές μετά τον τελικό, πως μπορεί να φτάσει τους 20 στην καριέρα του.

«Ήταν μια φοβερή σεζόν η εφετινή, για την οποία νιώθω υπερήφανος. Το να ολοκληρώσω την σεζόν στο νο 1 του κόσμου, ήταν ο στόχος που είχα θέσει και τον πέτυχα. Πιστεύω στον εαυτό μου, πάντα πίστευα», τόνισε σε νεότερες δηλώσεις του, ενώ αναφέρθηκε και στον Γερμανό άσο που τον νίκησε, λέγοντας πως από εδώ και πέρα ο Ζβέρεφ θα είναι από τα φαβορί σε κάθε Γκραντ Σλαμ.
Keywords
Τυχαία Θέματα