Η νέα εποχή των Game Enthusiasts

Hardcores vs Casuals, σημειώσατε Χ.

Η βιομηχανία του gaming μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Οι υπερπαραγωγές (από θέμα budget) παιχνιδιών, η γιγάντωση της eSports σκηνής και οι νέες τεχνολογίες (βλ. mobile gaming) έχουν αλλάξει τα δεδομένα της βιομηχανίας, κάτι που έχει οδηγήσει στη δημιουργία νέων "ομάδων" γύρω από το gaming. Ξεχάστε λοιπόν το Hardcore vs Casuals κι ελάτε να δούμε τη νέα έρευνα του NewZoo, με ονομασία ο Διαχωρισμός του Gamer (Gamer Segmentation™).

Σύμφωνα

με το NewZoo "Οι νέες διαστάσεις του gaming απαιτούν έναν νέο διαχωρισμό που θα αντικατοπτρίζει όλους του μοναδικούς, παθιασμένους fans". Αυτό οδήγησε την εταιρεία να αφιερώσει, τον περασμένο χρόνο, όλη της την εξειδίκευση σε ο,τι αφορά την αγορά και τους καταναλωτές του gaming, στη δημιουργία Newzoo’s Gamer Segmentation™.

"Τα τελευταία 10 χρόνια η αγορά του gaming έχει αλλάξει δραματικά, όλοι εξακολουθούν όμως να χρησιμοποιούν τον ίδιο διαχωρισμό με δεκαετίες πριν", είπε ο CEO του Newzoo, Peter Warman. "Αυτό δεν υφίσταται πλέον. Η all-around διασκέδαση χρειάζεται all-around διαχωρισμό. Γι αυτόν τον λόγο διαθέσαμε τόσο χρόνο, εξειδίκευση και δουλειά στο Newzoo’s Gamer Segmentation—ένας νέος διαχωρισμός για μία νέα γενιά από ποικίλους game enthusiasts."

Η έρευνα αυτή είχε ως αποτέλεσμα οκτώ διαφορετικούς "ρόλους" που καλύπτουν όλες τις πλευρές της ενασχόλησης των καταναλωτών με τα παιχνίδια (ιδιοκτησία, παίξιμο, θέαση).

πηγή εικόνας: NewZoo

Παρατηρώντας την παραπάνω εικόνα, αναμφίβολα το ενδιαφέρον τραβάει η κατηγορία Popcorn Gamers (13%), η οποία αφορά το κοινό που το gaming δεν είναι η κύρια ενασχόληση τους, αλλά απολαμβάνουν τα games βλέποντας κάποιον άλλον να παίζει. Παρακάτω ακολουθούν οι κατηγορίες της εικόνας, με φθίνουσα σειρά, όπου σύμφωνα με το NewZoo είναι αυτές που αναπτύσσονται ταχύτατα και (τις περισσότερες φορές) έχουν και διαθέσιμο εισόδημα για να ξοδέψουν.:

The Time Filler - 27% (Παίζει όταν έχει χρόνο - προτίμηση mobile συσκευές.)The Cloud Gamer - 19% (Απολαμβάνει υψηλής ποιότητας τίτλους - προτιμά free-to-play ή τίτλους σε έκπτωση - Αγοράζει hardware μόνο όταν πρέπει.)The Ultimate Gamer - 13% (Το gaming είναι στο DNA του/της. Ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο και τα χρήματά του στα games.)The Popcorn Gamer - 13% (Τα video games δεν είναι το αγαπημένο hobby. Απολαμβάνει όμως να βλέπει άλλους να παίζουν.)The All-round Enthusiast - 9% (Τον ενδιαφέρουν όλες οι μορφές του gaming.)The Hardware Enthusiast - 9% (Ακολουθεί ο,τι τελευταίο αφορά το hardware και τα trends. Θέλει την καλύτερη δυνατή εμπειρία είτε αφορά gaming, είτε εργασία.)The Backseat Viewer - 6% ("Παλαίμαχος/η" gamer. Αναζοπυρώνει το πάθος του/της για τα games, όταν παρακολουθεί eSports ή άλλους να παίζουν.)The Conventional Player - 4% (Δεν παρακολουθεί άλλους να παίζουν. Έχει αρκετό hardware, αλλά προτιμά να παίζει solo.)

πηγή εικόνας: NewZoo


Το gaming έχει εξελιχθεί περισσότερο από ποτέ και το ποικίλο κοινό του είναι αποδεικνύει σε όλους αυτούς που το θεωρούν κάτι "παιδιάστικο", πως πρόκειται για μία ακόμα μορφή διασκέδασης για όλες τις ηλικίες.

Εσείς σε ποια κατηγορία gamer ανήκετε;

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

IGN GreeceΗ Sega αποκτάει την Two-Point StudiosΗ Sony ανακοίνωσε το δεύτερο State of Play LivestreamΗ Sega θα γυρίσει την προσοχή της σε ήδη υπάρχοντα IP λόγω μειωμένων εσόδων

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα