To Monster Hunter World βοήθησε το Dauntless να αποκτήσει κοινό

Τα δυο παιχνίδια βαδίζουν σε κοινά μονοπάτια.

Το Dauntless, ένα action-RPG συνεταιριστικού "moster-slaying", και βρίσκεται σε development από τότε που δεν γνώριζαμε ακόμη το Monster Hunter World. Ο προγραμματιστής Phoenix Labs ήλπιζε το παιχνίδι να κατοικεί σε ένα χώρο που η βασική σειρά Monster Hunter δεν βρισκόταν προηγουμένως, το PC.

Έτσι, όταν η Capcom

αποκάλυψε ότι το Monster Hunter World θα ερχόταν τελικά στο PC, θα μπορούσατε να υποθέσετε ότι ο βασιλιάς του είδους θα κατέληγε να κλέψει αρκετούς από τους παίκτες του Dauntless και ίσως να περιορίσει το ενδιαφέρον στον λιγότερο γνωστό ανταγωνιστή. Αποδεικνύεται ότι η μαζική επιτυχία του Monster Hunter World είχε στην πραγματικότητα το αντίθετο αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο IGN, ο Nick Clifford, διευθυντής μάρκετινγκ στη Phoenix Labs, δήλωσε ότι η ομάδα τους ήταν λίγο νευρική όταν το Monster Hunter World ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, αλλά προωθούσαν ακόμα την πρόοδο με το Dauntless, το οποίο ήταν free to play σε ανοιχτή beta από τον περασμένο Μάιο.

"Στην πραγματικότητα, το ότι το Monster Hunter World βγήκε σε κονσόλες και PC ήταν πολύ καλό για μας", είπε ο Clifford. "Προφανώς, όταν ξεκίνησαν οι αριθμοί μας έκαναν λίγο μια βουτιά, αλλά στα Σαββατοκύριακα που ακολούθησαν οι αριθμοί ήταν μόνιμα υψηλότερα από ό,τι πριν. Και αυτό ακριβώς επειδή το Monster Hunter World έκανε μια φανταστική δουλειά να φέρει νέους παίκτες στο είδος του action-hunting".

Ο Clifford συνέχισε λέγοντας πως το Monster Hunter 4 Ultimate για το 3DS πούλησε τέσσερα εκατομμύρια μονάδες, αλλά το Monster Hunter World πούλησε περισσότερα από 12 εκατομμύρια - εισάγοντας ουσιαστικά οκτώ εκατομμύρια νέους παίκτες στο είδος.

"Ξέρετε, όντας free to play, δεν υπάρχει κυριολεκτικά εμπόδιο στην είσοδο. Έτσι, μόλις παίξετε το Monster Hunter World, μπορείτε να δοκιμάσετε το Dauntless δωρεάν", κατέληξε ο Clifford.

Ο Jesse Houston, συνιδρυτής και πρόεδρος της Phoenix Labs, δήλωσε στο παρελθόν ότι το Dauntless αντλεί "έμπνευση από παιχνίδια όπως τα Dark Souls, Monster Hunter και World of Warcraft", όπου οι παίκτες μπορούν να σκοτώσουν τεράστια Behemoths σόλο ή συνεργατικά. Το Dauntless διαθέτει επίσης ένα ισχυρό σύστημα crafting και εξέλιξης και έχει ένα πρόγραμμα Hunt Pass εμπνευσμένο κάπως από το Battle Pass του Fortnite.

Το Dauntless έχει περίπου 3 εκατομμύρια παίκτες και η Phoenix Labs αναμένεται να τριπλασιάσει τον αριθμό όταν κυκλοφορήσει το Dauntless στις 21 Μαΐου για το PS4, το Xbox One και το PC μέσω του Epic Games Store. Το Nintendo Switch και τα κινητά βρίσκονται ακόμα στο development, μαζί με το One Dauntless, το οποίο θα φέρει το cross-play και την εξέλιξη σε όλες τις πλατφόρμες.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN GreeceTo Dauntless έχει ημερομηνία κυκλοφορίαςΟι Developers του Fortnite δουλεύουν 70 ώρες την εβδομάδαΑφαιρείται το Nintendo Switch από το Cross-Play με τα XBOX και PS4

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα