Η Μαρσέιγ «βύθισε» την Γκεγκάν (video)

Δίχως τον Μάριο Μπαλοτέλι, η Μαρσέιγ δεν είχε προβλήματα στη Βρετάνη, νίκησε στην έδρα της Γκεγκάν με 3-1, ευρισκόμενη στην τέταρτη θέση, πλησιάζοντας τη Λιόν στους 5 βαθμούς.

Οι Μασσαλοί κατάφεραν να βρουν το γρήγορο γκολ, μόλις στο 4' όταν ο Παγέ σέντραρε ανενόχλητος με τον Λουίζ Γκουστάβο να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του στη σεζόν, από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 21' ο Παγέ απώλεσε μεγάλη διπλή ευκαιρία, ενώ 8
λεπτά αργότερα ο Ρου πέταξε στα σκουπίδια ένα τετ-α-τετ με τον Μανταντά, ο οποίος είχε την απάντηση στο 38' στο κοντινό σουτ του Τουράμ, με τον Αμαβί να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Προτού φύγει το ημίχρονο, το σύνολο του Γκαρσία διεύρυνε το προβάδισμά με τον Οκάμπος στο 40', ύστερα από την ασίστ του Τοβέν, οικοδομώντας τα θεμέλια της νίκης από το πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βρετόνοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι, με τη Μαρσέιγ να εμφανίζει τις γνωστές αμυντικές αδυναμίες της, στο 57' ο Ενγκμπακοτό μείωσε σε 1-2 και στο 63' οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά η μπάλα από το σουτ του Τουράμ δεν πέρασε τη γραμμή της εστίας του Μανταντά.

Το τελικό 1-3 σημείωσε ο Ζερμέν -είχε σκοράρει και την προηγούμενη αγωνιστική όπως κι ο Γκουστάβο- στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τη Μαρσέιγ να πηγαίνει στους 54 βαθμούς και την τέταρτη θέση, ενώ η Γκενγκάν έμεινε 19η με 24 βαθμούς.

Ligue 1, 33η αγωνιστική

«Stade du Roudourou», Γκενγκάν

Διαιτητής: Μικαέλ Λεσάζ

Κίτρινες κάρτες: 36' Μεργκέμ, 78' Σορμπόν - 60' Τοβέν, 64' Σονσόν, 90' Οκάμπος
Κόκκινες κάρτες: -

Γκενγκάν (4-3-3): Καγιάρ - Τραορέ, Εμπόα Εμπόα, Σορμπόν (αρχ.), Ρεμπότσο - Ντιντό, Πίρι (46' Ενγκμπακοτό), Εντόνγκ - Μεργκέμ (75' Μεντί), Τουράμ (87' Κοκό), Ρου

Προπονητής: Ζοσλέν Γκουβερνέκ

Μαρσέιγ (4-2-3-1): Μανταντά - Σάκαϊ, Καμαρά, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί - Σονσόν (84' Λοπέζ), Λουίζ Γκουστάβο - Τοβέν (66' Ράντονιτς), Παγέ (αρχ.) (71' Στρόοτμαν), Οκάμπος - Ζερμέν

Προπονητής: Ρούντι Γκαρσία
Keywords
Τυχαία Θέματα