Η ιστορία του Κοντρέρας

Στις 18 Αυγούστου 2012 ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός γίνεται ένας από τους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, η συγκεκριμένη μεταγραφή όμως θα έχει αντίκτυπο και τα επόμενα χρόνια. Ο Κοντρέρας, πριν πάει στον Ολυμπιακό, είχε εξαιρετική θητεία στον ΠΑΟΚ και είχε
ξεχωριστό “δέσιμο” και με τον κόσμο του “Δικεφάλου”.
Στον ΠΑΟΚ ήταν από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2011 όταν έφυγε πήγε στην Κόλο Κόλο και μετά, το καλοκαίρι του 2012, πήγε στον Ολυμπιακό. Στην ανακοίνωση της απόκτησής του από τον Ολυμπιακό, ο Χιλιανός λέει: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την εξέλιξη που είχε αυτή η υπόθεση για εμένα. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσε. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την προοπτική να αγωνιστώ ξανά στην Ελλάδα και πρωτίστως, φυσικά, στο Champions League, που είναι ό,τι το καλύτερο για κάθε ποδοσφαιριστή».
Ο Κοντρέρας στον Ολυμπιακό θα καθίσει, επί της ουσίας, μία σεζόν, την περίοδο 2012-2013 και θα κάνει 27 ματς με 1 γκολ, εκτός έδρας με τον Πανθρακικό, σε παιχνίδι Πρωταθλήματος.
Η μεταγραφή εξ αρχής δεν αρέσει στον κόσμο του ΠΑΟΚ που αποδοκιμάζει την επιλογή του παίκτη. Ο Κοντρέρας μερικά χρόνια, μετά τον Νοέμβριο του 2014, θα πει, ζητώντας συγνώμη: “Καταλαβαίνω την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και γι΄αυτόν τον λόγο αν και μου δόθηκε τρεις φορές η ευκαιρία να πάω νωρίτερα, δεν πήγα. Για λόγους σεβασμού στον κόσμο. Για κάποιους προσωπικούς λόγους αναγκάστηκα να πάω και καταλαβαίνω την πίκρα του κόσμου του ΠΑΟΚ. Η καριέρα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι έτσι. Ξέρω πόσο άσχημα νιώθει ο κόσμος, το σέβομαι αυτό και αν είναι ο κόσμος να νιώσει καλύτερα με μια συγγνώμη θα το πω. Συγγνώμη”.
Keywords
Τυχαία Θέματα