Guns, Gore & Cannoli 2 Review

Zombies εναντίον ιταλικής μαφίας

Δημιουργίες όπως το Metal Slug έχουν αποδείξει ότι ένα video game μπορεί να είναι άκρως διασκεδαστικό, ακόμη και όταν δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο. H Βελγική Crazy Monkey Studios είχε... πιάσει το νόημα το 2015, όταν και μας παρουσίασε το Guns,

Gore & Cannoli. Το τελευταίο έτυχε θερμής αποδοχής και ως εκ τούτου οι developers επέστρεψαν στο προσκήνιο με το sequel του.

Σε ότι αφορά το Guns, Gore & Cannoli 2 αξίζει να σχολιάσουμε ότι την έκδοσή του στο PS4 την ανέλαβε η Intragames και όχι οι ίδιοι οι developers, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν. Η Κορεατική εταιρεία έχει αρχίσει να ανοίγει τους ορίζοντες της στην Ευρωπαϊκή αγορά τους τελευταίους μήνες. Η αρχή έγινε με το Survive! Mr. Cube και πλέον αναμένουμε τα Ultra Age και Super Cane Magic Zero. Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Intragames συνεργάζεται με την Crazy Monkey Studios, καθώς στο παρελθόν είχε αναλάβει την έκδοση του Guns, Gore & Cannoli στην Ιαπωνία και στην ευρύτερη Ασιατική αγορά.

Το Guns, Gore & Cannoli 2 συνεχίζει την ιστορία του προκατόχου του και όπως είναι φυσικό στον ρόλο του κεντρικού πρωταγωνιστή συναντάμε και πάλι τον Vinnie Cannoli. O Vinnie είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος για λογαριασμό της μαφίας και αγαπά όσο τίποτα άλλο τα cannoli (διάσημο γλυκό της Σικελίας). Από χρονολογικής πλευράς βρισκόμαστε στο 1944, 20 περίπου χρονιά μετά τα γεγονότα του πρώτου κεφαλαίου της σειράς. Ο Vinnie βρίσκεται εν μέσω μιας διαμάχης μεταξύ των αντίπαλων μαφιόζων και της αστυνομίας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα zombies έχουν μετατρέψει την αγαπημένη του Thugtown σε μια κόλαση επί γης.

Για όσους από εσάς δεν έχουν ασχοληθεί με το Guns, Gore & Cannoli να αναφέρουμε ότι πρακτικά έχουμε να κάνουμε με ένα 2D side-scrolling run and gun στα πρότυπα του Metal Slug. O σκοπός σας λοιπόν είναι να σκοτώσετε όλους τους εχθρούς που θα βρεθούν στο δρόμο σας και να φτάσετε στην έξοδο του εκάστοτε level. O χειρισμός έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με το προηγούμενο κεφάλαιο της σειράς, καθώς πλέον κινείτε τον ήρωά σας με τον αριστερό αναλογικό μοχλό και σκοπεύετε με τον δεξιό. Η Crazy Monkey Studios φαίνεται ότι άκουσε το feedback των παικτών και αντικατέστησε το μη λειτουργικό scroll down που απαιτούνταν για να επιλέξετε το όπλο σας με ένα άκρως λειτουργικό weapon wheel.

Μιλώντας για όπλα, το Guns, Gore & Cannoli 2 διαθέτει ένα άκρως εντυπωσιακό οπλοστάσιο. Υπάρχουν melee όπλα, όπως ένα ρόπαλο του baseball και ένα αλυσοπρίονο και αρκετά ακόμη ranged όπλα, όπως πιστόλια (υπάρχει επιλογή και για dual-wield), καραμπίνες, εκτοξευτές ρουκετών και το πατροπαράδοτο tommy gun. Την πρώτη φορά που θα το πιάσετε στα χέρια σας, το πιθανότερο είναι θα ξεστομίσετε την επική ατάκα του Tony Montana “say hello to my little friend”! To gunplay αφήνει γενικώς τις καλύτερες εντυπώσεις, αν και θα χρειαστεί να εξασκήσετε το σημάδι στα headshots.

Ανάλογη ποικιλία υπάρχει και στους εχθρούς, καθώς από την οθόνη σας θα παρελάσουν αδίστακτοι μαφιόζοι, αστυνομικοί και χιλιάδες zombies. Οι τρεις αυτές κατηγορίες εχθρών χωρίζονται σε μικρότερες υποκατηγορίες. Για παράδειγμα, έχουμε μπρατσωμένους μαφιόζους που εφορμούν κατά πάνω σας σαν τον Rhino, αστυνομικούς με ασπίδες που μπλοκάρουν τα πυρά σας και γιγαντιαία zombies που φέρνουν λίγο στον Bane. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία σε κάθε level όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το περιβάλλον για να εξοντώσετε με μεγαλύτερη άνεση του αντιπάλους σας. Λόγου χάρη, μπορείτε να πυροβολήσετε τροχαλίες για να πέσουν βαριά κιβώτια πάνω στα κεφάλια των ανυποψίαστων αντιπάλων σας.

Ο βαθμός πρόκλησης είναι άκρως ικανοποιητικός στο normal επίπεδο δυσκολίας, καθώς οι εχθροί σας είναι πολυάριθμοι και τα cannoli που θα βρείτε δεν αρκούν για να αναπληρώσετε πάντα τα hit points σας. Να σημειωθεί ότι υποστηρίζεται και co-op 2-4 παικτών (local και online), ωστόσο όσο περισσότεροι είναι οι παίκτες, τόσο πιο ανταγωνιστική γίνεται και η CPU.

Σε οπτικό επίπεδο, το Guns, Gore & Cannoli 2 διαθέτει υπέροχα 2D γραφικά που διακρίνονται για το πανέμορφο art direction τους. Η γραφική βία χτυπάει κόκκινο με άφθονους αποκεφαλισμούς και ακρωτηριασμούς. Αν μη το άλλο το παιχνίδι δικαιολογεί τη λέξη “Gore” που φιγουράρει στον τίτλο του. Θετικές εντυπώσεις αφήνει και το level design, καθώς και σε αυτό τον τομέα υπάρχει τεράστια ποικιλία. Ως εκ τούτου θα διασχίσετε πόλεις, αποθήκες, στρατιωτικές βάσεις, εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα κ.ο.κ.

Η διάρκεια του τίτλου είναι όση πρέπει για να μην βαρεθείτε, καθώς εδώ που τα λέμε το gameplay είναι κάπως επαναλαμβανόμενο. 4-5 ώρες λοιπόν αρκούν για να δείτε τα credits. Ενδεχομένως να χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο, αν θέλετε να κερδίσετε το Platinum Trophy. To τελευταίο μάλιστα είναι stackable, ακολουθώντας την πρόσφατη “μόδα”. Με τον όρο stackable εννοούμε ότι μπορείτε να κερδίσετε τέσσερις πλατίνες, αν παίξετε την κορεατική, την ιαπωνική, την ευρωπαϊκή και την ταϊβανέζικη έκδοση του Guns, Gore & Cannoli 2.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Intragames.

IGN Greece Death Stranding και η εμφάνιση του Kojima στο TGS 2018 Ο CEO της Take-Two λέει πως οι μελλοντικές κονσόλες δε θα έχουν "κλειστούς τοίχους" Ο κόσμος προσπαθεί να καταλάβει τι περιέχει το μυστηριώδες νέο update του PS4

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα