Η ιστορία πίσω από το μεγάλο cameo του "It: Chapter Two"

Μεγάλη εμφάνιση, ρόλος κλειδί και όχι μόνο.

Προσοχή, το άρθρο περιέχει spoiler από την ταινία "It: Chapter Two".

Ο Stephen King δεν είναι πρωτάρης όσον αφορά τις σύντομες εμφανίσεις του στις προσαρμογές των μυθιστορημάτων του, ωστόσο ήταν αρκετά μεγάλη έκπληξη όταν τον είδαμε στο "It: Chapter Two" ως μαγαζάτορα του Second Hand Rose, όπου ο ενήλικος Bill

(James McAvoy) ξαναβρίσκει το ποδήλατό του. Αυτό λοιπόν, πρόκειται για ένα cameo που ο σκηνοθέτης Andy Muschietti και ο σεναριογράφος Gary Dauberman ονειρευόντουσαν εδώ κι αρκετό καιρό, αν και ο King ήταν αρχικά πολύ προσεκτικός για το αν θα πει "ναι" στον ρόλο.

"Με τον Stephen King, τον ήρωά μου - μεγάλωσα διαβάζοντάς τον, είναι ένας από τους ήρωες της ζωής μου - κι είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω. Ανακάλυψα έναν πολύ αγαπητό κι αστείο τύπο και τον ήθελα στην ταινία, οπότε του προσέφερα αυτό το cameo" είπε ο Muschietti στη συνέντευξη τύπου για το "It: Chapter Two". "Το πρώτο πράγμα που είπε ήταν 'Ε, πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι είμαι γκαντέμης. Σε κάθε ταινία που έχω μπει, είναι φιάσκο'. Οπότε κι εγώ είπα ας το δοκιμάσουμε. Νομίζω πως θα είμαστε εντάξει".

Όσο για τον Dauberman, η εν λόγω εμφάνιση ήταν κυριολεκτικά μια ευχή που πραγματοποιήθηκε. "Αυτό ήταν σε wish-list τύπου 'μακάρι να το κάνει'! Το έγραψα στη δράση της πλοκής πως ο μαγαζάτορας φαίνεται να μοιάζει πολύ με τον Stephen King. Το έβαλα αυτό μέσα και λέω ότι μπορεί και να δουλέψει. Δεν ξέρω", είπε.

Όσο για τον διάσημο συγγραφέα, το πρώτο του cameo σε ταινία του ήταν ως "ο άντρας στο τραπεζικό ATM" στο "Maximum Overdrive" του 1986. Από τότε έχει εμφανιστεί σε αρκετές προσαρμογές των ιστοριών του, από το "Pet Sematary" του 1989, μέχρι το "Unlocking Red Rose: The Diary of Ellen Rimbauer" του 2002, καθώς και σε σειρές, από το "The Stand" του 1994 μέχρι το "Mr. Mercedes" του 2017. Όσο για την cameo εμφάνισή του στο "It: Chapter Two", πρόκειται για την πρώτη του συμμετοχή σε προσαρμογή του "Αυτού" και ο Muschietti θεώρησε πως ο μαγαζάτορας του Second Hand Rose "ταίριαζε γάντι" στον best-selling συγγραφέα.

"Η σκηνή μεγάλωσε, η κωμωδία αυξήθηκε" είπε ο σκηνοθέτης. "Έχω την τάση να προσπαθώ να κάνω τα πράγματα πιο αστεία, αν και η σκηνή δεν είναι, και γι' αυτό έκανα το IT Two, είναι σχεδόν μια κωμωδία -- με [πολλά] μέρη του σώματος. Κι αυτό ήταν. Είχε πολύ πλάκα".

Να σημειώσουμε πως ο King δεν είναι το μόνο cameo της ταινίας. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Peter Bogdanovich, περισσότερο γνωστός για το "The Last Picture Show", παίζει τον σκηνοθέτη της ταινίας που γράφει το σενάριό της ο Bill στην αρχή του "Chapter Two", ενώ σύντομη εμφάνιση κάνει και ο ίδιος ο Muschietti, όπως και ο Brandon Crane, που έπαιξε τον μικρό Ben στην μίνι σειρά του 1990 κι εδώ εμφανίστηκε ως επιχειρηματίας στο video call που έκανε στην αρχή ο τωρινός Ben. Ο Muschietti, που περιγράφει τον εαυτό του ως "πολύ φιλόδοξο όσον αφορά τα cameos", είχε βάλει στο μάτι και κάποια σύντομη εμφάνιση από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Guillermo del Toro, το οποίο όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. "Ήμασταν τόσο κοντά. Θα έπαιζε τον επιστάτη στον οποίο πέφτει πάνω ο Ben όταν τρέχει μακριά από τον Pennywise" αποκάλυψε ο Muschietti. "Φυσικά αυτή η σκηνή, θα γινόταν πέντε λεπτά μεγαλύτερη αν είχε πει το ναι".

Η ταινία "It: Chapter Two" κυκλοφόρησε στη χώρα μας στις 05 Σεπτεμβρίου και μπορείτε εδώ να διαβάσετε το reivew μας.

Η Στελίνα, Editor-in-Chief του Entertainment, χάνεται σε μικρές και μεγάλες οθόνες, αλλά μπορείτε να την βρείτε σε Facebook και Twitter.

IGN Greece It Chapter Two: Πώς το cast του sequel συγκρίνεται με το αρχικό; Δεύτερο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών για το "It Chapter Two" It Chapter Two Review

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα