Bear With Me: The Lost Robots Review

Επιστροφή στην Paper City.

Προσωπικά θεωρώ πως το σενάριο ενός game είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες που κάνουν τo gaming ευχάριστο και γιατί όχι και διδακτικό. Ιδιαίτερα όσον αφορά τα Point & Click games όπου το gameplay είναι συνήθως γραμμικό και η εμπειρία μας προσομοιάζει εκείνη μίας ταινίας, οι απαιτήσεις αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Ευτυχώς το Bear With Me:

The Lost Robots, όπως και η αρχική τριλογία, όχι απλά δεν απογοητεύει αλλά προσφέρει ένα ενδιαφέρον σενάριο με συγκινητικό τέλος που ολοκληρώνει όμορφα την ιστορία των αδελφών Flint και Amber.

Σε αντίθεση με την original τριλογία του Bear With Me, όπου η Amber αναζητά τον αδελφό της αλλά και απαντήσεις σχετικά με τον Red Man και τις ανησυχίες της, στο prequel της σειράς, Bear With Me: The Lost Robots, πρωταγωνιστής είναι ο Flint, ο οποίος όντας μόνος, αφού η Amber είχε κάποια υποχρέωση "in the real life", ξεκινά μία περιπέτεια ως βοηθός του πανέξυπνου και μυστηριώδους ντετέκτιβ Ted. E. Bear. Η περιπέτεια ξεκινά σε ένα δωμάτιο κινηματογράφου, όπου ο Flint βρίσκεται παγιδευμένος μαζί με τον περίφημο Ted E. Bear και κύριος σκοπός τους είναι αρχικά να ξεφύγουν. Χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται στο δωμάτιο καθώς και τις φοβερές δυνατότητες του μυαλού τους οι δύο πρωταγωνιστές καταφέρνουν να αποδράσουν και να ξεκινήσουν την καταδίωξη των υπευθύνων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ντετέκτιβ τα πράγματα στην Paper City δεν είναι όπως παλιά. Πολλά ρομπότ έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται μυστηριωδώς και γι' αυτό η ένωση των ρομπότ έχει προσλάβει εκείνον αλλά και τον Flint και την Amber ώστε να διερευνήσουν την κατάσταση και να σταματήσουν όποιον είναι υπεύθυνος. Η ιστορία περιπλέκεται, και το δυναμικό δίδυμο δεν είναι αρκετό για να βρει τις απαντήσεις, όμως για καλή τους τύχη οι γνωριμίες του Ted και οι σχέσεις του με τον υπόκοσμο της Paper City θα φανούν παραπάνω από χρήσιμες στο κυνήγι των υπευθύνων. Παράλληλα με την εξέλιξη του κύριου σεναρίου του παιχνιδιού, αποκαλύπτονται αλήθειες από τη ζωή του Ted και του Flint που δίνουν περαιτέρω πληροφορίες για τον χαρακτήρα του καθένα, αλλά και μία εναλλακτική πινελιά στην ιστορία του παιχνιδιού.

Το gameplay του Bear With Me: The Lost Robots είναι εξ ολοκλήρου Point & Click. Ο χειρισμός με το controller του Xbox One είναι πολύ εύκολος αφού δεν προσφέρεται απλά κίνηση του κέρσορα και επιλογή, αλλά έχουν αξιοποιηθεί πολλά από τα πλήκτρα του χειριστηρίου για μία πιο ομαλή εμπειρία. Ως Point & Click το παιχνίδι δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες από τον παίκτη όσον αφορά την ταχύτητα ή την ακρίβεια, όμως χρειάζεται μία στοιχειώδης αναλυτική ικανότητα. Για την περιήγηση στην Paper City και την εξέλιξη της ιστορίας θα χρειαστεί να αναζητήσετε τις κατάλληλες πληροφορίες και τα κατάλληλα αντικείμενα για την επίλυση των γρίφων.

Οι "γρίφοι" δεν είναι σε καμία περίπτωση δύσκολοι και λύνονται σχετικά εύκολα χρησιμοποιώντας τη λογική. Το γεγονός αυτό έχει δύο συνέπειες, από τη μία το παιχνίδι γίνεται αρκετά προσιτό, ακόμα και σε παίκτες που δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία ή ενδιαφέρονται κυρίως για το σενάριο ενώ από την άλλη μειώνεται το ενδιαφέρον για όσους περιμένουν κάτι πιο απαιτητικό όσον αφορά τη χρήση των αντικειμένων. Προσωπικά δε θα ήθελα να ονομάσω ως εξ ολοκλήρου αρνητική τη μειωμένη δυσκολία του παιχνιδιού όμως εφόσον δεν πρόκειται για visual novel που προσφέρει στο πιάτο την ιστορία θα ήταν θετικό να υπήρχαν κάποιες παραπάνω απαιτήσεις ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη πρόκληση.

Όσον αφορά την εμφάνιση του παιχνιδιού, ακολουθείται το ίδιο μοτίβο με την αρχική τριλογία. Οι περιπέτειες του Flint και του Ted εκτυλίσσονται σε ασπρόμαυρο χρώμα θυμίζοντας Film Noir, ενώ το κόκκινο είναι το μόνο χρώμα που θα δείτε κάποιες ελάχιστες φορές. Η επιλογή αυτή είναι κατά τη γνώμη μου σωστή και προσθέτει μία σοβαρότητα στο παιχνίδι εφόσον ένας αρκούδος - ντετέκτιβ θα το έκανε εύκολα να φαίνεται παιδικό ή αστείο αν ήταν χρωματιστός, κάτι που θα πήγαινε κόντρα με το σενάριο. Η μουσική του είναι προσεγμένη ενώ επίσης περιλαμβάνεται original soundtrack, όμως το voice acting μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα αφού σε κάποιους χαρακτήρες είναι αρκετά καλό ενώ σε άλλους σχετικά μέτριο.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για Xbox One, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Modus Games.

IGN Greece
Keywords
Τυχαία Θέματα