Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παραμένει κάθετη όσον αφορά τα βίαια παιχνίδια

Οι εξελίξεις προμηνύουν ευχάριστες εξελίξεις.

Όλα φαίνεται να βαίνουν καλά για την ένταξη των e-sports στους ολυμπιακού αγώνες, παρ' όλα αυτά οι τίτλοι που θα αποτελέσουν μέρος τους δεν θα είναι οι πρωτοστάτες των ηλεκτρονικών αθλημάτων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Thomas Bach, στο Assοciated Press (μέσω PCgamer), τοποθετήθηκε επί του θέματος παραμένοντας κατηγορηματικός για την ένταξη των βίαιων παιχνιδιών. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι: "Δεν

μπορούμε να έχουμε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα ένα παιχνίδι που προωθεί την βία. Τα λεγόμενα killer-games, από τη δική μας οπτική γωνία, εναντιώνονται στα Ολυμπιακά ιδανικά και για αυτό τον λόγο δεν μπορούμε να τα δεχθούμε".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια σύγκρινε τα εν λόγω παιχνίδια με αθλήματα όπως το box, την πάλη και το judo. Αναγνωρίζοντας ότι αρκετά αθλήματα έχουν τις ρίζες τους στις πολεμικές τέχνες, όμως τα διαχωρίζει λέγοντας πως πρόκειται για μια πολιτισμένη εκδοχή της φύσης των πολεμικών τεχνών.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το προηγούμενο Ιούλιο έλαβε χώρα το Esports Forum, όπου διάφοροι φορείς έδωσαν το παρόν μέσα από συνεντεύξεις και διάφορα panels. H ΔΟΕ παρευρέθηκε και σε συνεργασία με την GAISF(Global Association of Internatiol Sports Federation) ίδρυσαν το Esports Liaison Group με στόχο τη συνεχή επικοινωνία ανάμεσα στην Ολυμπιακή Επιτροπή και τους διάφορους φορείς των eSports.

Ο Βασίλης Αλεπόπουλος είναι αρθρογράφος στο GR IGN και μπορείτε να τον κάνετε summon στο Twitter ή στο Facebook.

IGN GreeceΈρευνα: Στο top 10 δημοτικότητας θα βρίσκονται τα esports στους Ολυμπιακούς ΑγώνεςΈλληνες Youtubers και Streamers ενώνονται για καλό σκοπόΟι Έλληνες teenagers είναι από τους πλέον φανατικούς θεατές eSports στην Ευρώπη

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα