Η χρονιά μιας υπόσχεσης



Αύγουστος 2008 και ο Βιεϊρίνια κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Όταν επέστρεφε στην Ελλάδα το 2017 είχε πει πως στόχος και όνειρό του ήταν ο τίτλος.

Μάιος 2019.
Ως αρχηγός του «Δικεφάλου» και πολυτιμότερος παίκτης του στη διάρκεια της σεζόν, συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή.

Ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος φέτος, με θέση στην βασική ενδεκάδα στα 24 από αυτά.

Σημείωσε 5 τέρματα στο πρωτάθλημα αγωνιζόμενος ως αριστερός οπισθοφύλακας.
Κάποια από αυτά επί της ουσίας ξεκόλλησαν τον ΠΑΟΚ δίνοντάς του βαθμούς πολύτιμους για την επίτευξη του στόχου που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πρώτο από αυτά στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Μπορεί ο «δικέφαλος» να νίκησε με 3-0, όμως το γκολ του Πορτογάλου στο 65’ με φάουλ ήταν που άνοιξε το σκορ και απλοποίησε την κατάσταση που έμοιαζε ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο εκείνου του αγώνα.

Ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ο Βιεϊρίνια ανοίγει και πάλι το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που δημιουργεί στο παιχνίδι η ομάδα της Θεσσαλονίκης και σε ένα καθοριστικό (όπως αποδεικνύεται) παιχνίδι για την έκβαση της μάχης του πρωταθλήματος.

Ένα ακόμη ντέρμπι, αυτή τη φορά με τον Άρη. Ο Πορτογάλος σκοράρει ξανά στην Τούμπα και δίνει προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ δεν το κράτησε μέχρι το τέλος, δεν παύει όμως να είναι γκολ που έδωσε βαθμό.

Στο Αγρίνιο ο «δικέφαλος» επίσης δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον Παναιτωλικό, καθώς βρέθηκε να χάνει με το γκολ του Μπαίροβιτς. Η ισοφάριση ήρθε με ένα από τα ωραιότερα γκολ του πρωταθλήματος από τον Βιεϊρίνια, για να ακολουθήσει το 2ο γκολ του Μάτος που έδωσε τη νίκη τους Θεσσαλονικείς.

Εξαίρεση στα σημαντικά γκολ που έδωσαν βαθμούς, αποτέλεσε αυτό που σημείωσε στη νίκη επί του Πανιωνίου (3-0) στην Τούμπα.

Πέρα από τα σημαντικά γκολ, είναι και 3ος σε ασίστ για τον ΠΑΟΚ, πίσω από τους Μπίσεσβαρ και Ζαμπά.

Βασικός κρίκος στην ανάπτυξη, πρώτος σε γεμίσματα και πάσες. Ο Βιεϊρίνια αποτελεί τον άνθρωπο που συντονίζει, οργανώνει, εκτελεί, αμύνεται, μεταφέρει πάθος, κυρίως όμως πίστη για την επίτευξη του στόχου.

Για τον Πορτογάλο κλείνει άδοξα μια σεζόν που ο ίδιος είχε ονειρευτεί όταν επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη για την 2η θητεία του με τον ΠΑΟΚ.
Προφανώς και η απουσία του τόσο από τον τελικό του κυπέλλου όσο και από τα ματς που απομένουν εφέτος στο πρωτάθλημα θα είναι σημαντική

Περισσότερο σημαντική όμως ήταν η συμβολή του ως παίκτη και ως αρχηγού στην αγωνιστική σεζόν που διανύει η ομάδα του.
Keywords
Τυχαία Θέματα