Η ΑΕΚ θέλει, ο Ρόμα πιέζει, ο Πόνσε το ...καθυστερεί

Στην υπόθεση Πόνσε για την ΑΕΚ υπάρχουν ορισμένα γεγονότα, τα οποία έχουν διαμορφώσει ως τώρα την κατάσταση, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός επιθετικός να μην έχει προς το παρόν υπογράψει σε κάποια ομάδα. Το Novasports.gr σας τα αναλύει, περιμένοντας πλέον της εξελίξεις (θετικές ή αρνητικές) από μέρα σε μέρα.

Δεδομένο πρώτο: Για την ΑΕΚ ο Εζεκίελ Πόνσε
αποτέλεσε (και παραμένει) τη βασική επιλογή ώστε να καλυφθεί η θέση που άφησε ο Σέρχιο Αραούχο. Ναι μεν η Ένωση, μετά και την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Ματιάσεβιτς, εξετάζει κι άλλες λύσεις ώστε να είναι έτοιμη για το plan B σε ενδεχόμενο κόλλημα με τον άσο της Ρόμα, αλλά οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν παύουν να τον θεωρούν ως τον κατάλληλο για την επίθεση της πρωταθλήτριας.

Δεδομένο δεύτερο: Η Ρόμα, στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής έχει ήδη συμφωνήσει με την ΑΕΚ τόσο για το ποσό που θα πληρώσουν από κοινού τη φετινή σεζόν, όσο και για τη ρήτρα που θα μπει σε ενδεχόμενη επιθυμία αγοράς των δικαιώματων του παίκτη από την Ένωση. Οι Ιταλοί μάλιστα πιστεύουν ότι ο Πόνσε θα κάνει βήμα στην καριέρα του με το να φορέσει τη φανέλα μιας ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα και είναι πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Γνωρίζουν καλά ότι με τον τρόπο αυτό είναι πολύ πιθανό να ανεβάσει κι άλλο το κασέ του, σε περίπτωση που (και) του χρόνου δε θελήσουν να του δώσουν την ευκαιρία.

Δεδομένο τρίτο: Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται πλέον στη Γαλλία προκειμένου να μαζέψει τα πράγματά του (μετά το φινάλε της συνεργασίας του με τη Λιλ) και περιμένει ειδοποίηση τόσο από τον πατέρα του όσο και από τη Ρόμα για το μέλλον του. Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει ο δανεισμός του στην ΑΕΚ είναι επειδή περιμένει πρόταση από Ισπανία ή κάποιο άλλο προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να έχει την Ένωση στο ...περίμενε. Συγχρόνως το μπέρδεμα που υπάρχει με τα ποσοστά των δικαιωμάτων του αποτελεί ένα επιπλέον εμπόδιο, το οποίο όμως μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί.

Ένα είναι το σίγουρο. Η ΑΕΚ ναι μεν θέλει τον Πόνσε, αλλά δεν πρόκειται να τον περιμένει για πολύ. Τα πάντα, είτε θετικά είτε αρνητικά, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα