Η Valve παίρνει μέτρα κατά των review bombs

Όλο to review system αλλάζει.

Ένα review bomb είναι ένας καταιγισμός από αρνητικές κριτικές προς ένα παιχνίδι, συνήθως για να τιμωρήσουν οι παίκτες τον developer και όχι τόσο για να γράψουν για την ποιότητα του παιχνιδιού.

Τα Metro 2033 και Last Light αποτελούν δύο τρανταχτά παραδείγματα. Οι παίκτες, φανερά εκνευρισμένοι με την απόφαση της Deep Silver να κάνει το

Metro: Exodus exclusive του Epic Store την τελευταία στιγμή, ξεκίνησαν κατά χιλιάδες τις αρνητικές κριτικές στα παραπάνω παιχνίδια.

Η Valve λοιπόν, σύμφωνα με το pcgamer, αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα. "Οι παίκτες εκτιμάνε πάρα πολύ τις κριτικές. Για το λόγο αυτό εμείς πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αξίζει να τις εμπιστευτούν. Οι developers καταλαβαίνουν πόσο σημαντικές είναι οι κριτικές για τους παίκτες, αλλά θα ήθελαν και αυτοί να αντιμετωπίζονται με δίκαιο τρόπο."

Έπειτα λοιπόν από προσεκτική ανάλυση, η Valve κατάφερε να φτιάξει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο θα εντοπίζει τα review bombs και θα τα αφαιρεί από τις υπόλοιπες κριτικές. Έτσι, οι κριτικές αυτές δεν θα επηρεάζουν τη συνολική βαθμολογία του παιχνιδιού.

"Μόλις η ομάδα μας αντιληφθεί ότι η ανώμαλη δραστηριότητα είναι ένα review bomb, θα σημειώσουμε τη χρονική περίοδο που αυτή έλαβε μέρος και θα ειδοποιήσουμε τους developers. Οι κριτικές κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν θα προσμετρώνται στη συνολική βαθμολογία του παιχνιδιού."

Το πρόβλημα, ωστόσο, με το συγκεκριμένο σύστημα είναι ότι και αρκετές κριτικές οι οποίες δεν είναι μέρος του review bomb, θα αφαιρούνται. Συγκεκριμένα η Valve είπε ότι: "Έχουμε ελέγξει τη διαδικασία κατά την οποία αναγνωρίζουμε ένα review bomb. Μπορούμε, συνεπώς να κοιτάξουμε τις κριτικές και να καταλάβουμε πότε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ωστόσο το να ελέγξουμε την κάθε μία από αυτές ξεχωριστά είναι αρκετά δύσκολο για εμάς."

Ακόμα δεν ξέρουμε πότε το ανανεωμένο review system θα μπει σε λειτουργία, όμως από ό,τι φαίνεται οι παίκτες θα κληθούν σύντομα να βρουν έναν άλλο τρόπο για να τιμωρούν τους developers...

IGN GreeceSpeedrunner του Portal σπάει όλα τα ρεκόρΚατέρριψε τα ρεκόρ αρνητικών κριτικών το CS: GOΟ Chet Faliszek αποχώρησε απ' την Valve

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα