Η Riot απαντά σε πολλαπλές κατηγορίες για παρενόχληση

"Το πρώτο μας βήμα μπροστά."

Η Riot Games εξέδωσε δημόσια συγγνώμη για να απαντήσει σε ισχυρισμούς στο χώρο εργασίας για διακρίσεις λόγω φύλου και σεξουαλικής παρενόχλησης από μια έκθεση που δημοσίευσε το Kotaku νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η δήλωση της Riot Games, με τίτλο Our First Steps Forward,

σηματοδοτεί τη δέσμευση της εταιρείας να αλλάξει τις τοξικές συνήθειες στο χώρο εργασίας που έχουν αναφερθεί από προηγούμενους και τρέχοντες υπαλλήλους.

"Για τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, έχουμε επικεντρωθεί στην ακρόαση και την εκμάθηση. Ως εταιρεία είμαστε συνηθισμένοι να καλύπτουμε τα προβλήματα γρήγορα, αλλά αυτή η διόρθωση δεν θα συμβεί αμέσως. Εμπιστευτικότητα, ποικιλομορφία, σεβασμός και ισότητα είναι πράγματα μη διαπραγματεύσιμα και ενώ υπάρχουν πολλά που πρέπει να βελτιωθούν, υπάρχει ένα τεράστιο ποσό καλής θέλησης στη Riot που θα οδηγήσει αυτή την αλλαγή. Είναι η προτεραιότητά μας."

Η δήλωση απολογείται και επικοινωνεί με όλους όσους εμπλέκονται στην κοινότητα της Riot, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων και τωρινών υπαλλήλων, παικτών και οπαδών, όσων σκέπτονται μια σταδιοδρομία στην Riot και των σημερινών και μελλοντικών εταίρων της εταιρείας.


Ένα μέρος της συγγνώμης αναφέρει: "Για τους Rioters, τους πρώην Rioterς: Λυπούμαστε, λυπάμαι που η Riot δεν ήταν πάντα - ή δεν ήταν - ο τόπος που σας υποσχεθήκαμε. Λυπάμαι που πήρε τόσο πολύ για να σας ακούσουμε. Τις ημέρες, τις εβδομάδες, τους μήνες, τα επόμενα χρόνια, θα κάνουμε την Riot τον τόπο στον οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι".

Η Riot αναφέρει ότι θα αναλάβει μια εκτεταμένη διαδικασία για να επανεκτιμήσει και να καθορίσει τα νέα πρότυπα της εταιρείας για την κουλτούρα στον χώρο εργασίας. Η Riot θέλει να γίνει ηγέτης στην ποικιλομορφία, την ένταξη και τον πολιτισμό και έχει φέρει δύο εξωτερικούς συμβούλους για να παράσχει εμπειρογνωμοσύνη και να φέρει την εταιρεία προς τα εμπρός.

Η έκθεση της Cecilia D'Anastasio του Kotaku, Inside The Culture Of Sexism At Riot Games περιέγραψε 28 υπάρχουσες εμπειρίες των υπαλλήλων της Riot στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών περί σεξουαλικής παρενόχλησης από τους άνδρες συναδέλφους τους.

Από τότε που δημοσιεύθηκε το κομμάτι του Kotaku, πολλοί πρώην υπάλληλοι έχουν αποκαλύψει τις δικές τους εμπειρίες, ενώ κάποιοι από το γραφείο του Σίδνεϊ, της Αυστραλίας, δεν έχουν βιώσει κανένα από τα ίδια, εχθρικά ζητήματα.

Same. Riot Games Sydney was an amazing, collaborative workplace where women were treated fairly and equitably.

It's concerning when global offices live out Riot culture better than HQ. https://t.co/ImxxpsfCgQ

— Alex Manisier (@alexmanisier) 7 Αυγούστου 2018

So, I wrote a thing about my year at Riot Games and one of the big reasons I left. It has been cathartic and very emotionally difficult to write this. But I don't want to remain silent anymore. https://t.co/bYdQpJ2OSY

— Zoë Curnoe (@amazoe) 20 Αυγούστου 2018

Η Curnoe μοιράστηκε σε μια ανάρτηση στο Tumblr λίγο πριν από μία εβδομάδα το γιατί εγκατέλειψε την εταιρεία. Συγκεκριμένα, μια κατάσταση που έκανε εκείνη και πολλές άλλες εργαζόμενες γυναίκες και άνδρες να αισθάνονται άβολα, καθώς στα τέλη μιας παρουσίασης εμφανίστηκαν οι λέξεις «Θυμηθείτε, το ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ».


"Οι φοιτήτριες που κάθονταν δίπλα μου είτε κοίταζαν άβολα ή κοίταζαν τα πόδια τους αβέβαιες προς τα πού να κοιτάξουν. Άβολο γέλιο στο δωμάτιο, καθόμουν παγωμένη, σε κατάσταση σοκ. "

Αφού η Curnoe και άλλες γυναίκες συνεργάτες προσέγγισαν ένα ανώτερο μέλος με τις ανησυχίες τους, ο ανώτερος υπάλληλος διαβίβασε τις πληροφορίες στην ανώτερη διοίκηση και του ζητήθηκε να συμμετάσχει σε συνάντηση με τους δύο ιδρυτές της εταιρείας, τον επικεφαλής του νομικού τμήματος και τον επικεφαλής των επικοινωνιών.

"Σε αυτή τη συνάντηση, η χρήση του αστείου βιασμού δέχθηκε έντονη υπεράσπιση", είπε η Curnoe. "Και η ηγεσία μας είπε ότι το πραγματικό πρόβλημα ήταν ότι έχουν ανθρώπους στην Riot που ήταν πολύ ευαίσθητοι."

Λίγο μετά το Kotaku, η Riot έδωσε απάντηση στις 10 Αυγούστου.

Μια πρώην υπάλληλος της εταιρείας, η Jessie Perlo, μίλησε σχετικά με την Riot την ίδια ημέρα, δηλώνοντας ότι η νομική ομάδα της είχε επικοινωνήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις γυναίκες που αναφέρθηκαν στο άρθρο.


Το tweet της έλεγε: "Είπαν ότι ήταν απογοητευτικό το γεγονός ότι το πρόσωπο δεν τους είπε για πράγματα που συνέβησαν σε άλλους όταν εργάστηκε εκεί. Λογικά ξέχασαν ότι της είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν αν τους έλεγε για πράγματα που συνέβησαν σε άλλους ανθρώπους ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ "

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια νέα διαδικασία για εσωτερικές έρευνες με υπαλλήλους για τρέχουσες και μελλοντικές αξιώσεις παρενόχλησης, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής, όπου ο καθένας μπορεί να θέσει ανώνυμα ζητήματα και να υποβάλει καταγγελίες.

Έχει εισαχθεί μια εξωτερική δικηγορική εταιρεία για να αξιολογήσει τις τρέχουσες πολιτικές της εταιρείας και να διερευνήσει νέες αξιώσεις. Εκπαίδευση που διδάσκει περιεκτικό περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς απαιτείται πλέον και για όλους τους εργαζομένους.

Η δήλωση περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες ότι η Riot έχει ξεκινήσει τη λήψη μέτρων κατά συγκεκριμένων περιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης ορισμένων υπαλλήλων, αλλά δήλωσε ότι είναι απίθανο να αναφερθεί λεπτομερώς δημοσίως σε σχέση με αυτές τις υποθέσεις για νομικούς λόγους και λόγους προστασίας της ιδιωτικής τους ζωής.

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

IGN GreeceΜέλος του Κογκρέσου ξοδεύει λεφτά καμπάνιας σε Steam GamesΟ Patrick Söderlund αποχωρεί από την EAΗ Nintendo δεν έχει αποκαλύψει όλα τα ''χαρτιά'' της

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα