Η Google ανοίγει το πρώτο Stadia Games Studio στο Μόντρεαλ

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή.

HGoogle ανακοίνωσε πως θα ανοίξει στο Μόντρεαλ, το πρώτο στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών για το Stadia.

Η VP και επικεφαλής του Stadia Games and Entertainment, Jade Raymond, αποκάλυψε το νέο στούντιο με μία ανάρτηση σε blog και εξήγησε πως "θα παράγει αποκλειστικά, πρωτότυπο περιεχόμενο μέσα από ένα ευρύ portfolio παιχνιδιών, από όλα τα αγαπημένα σας genres (είδη)."

Η ανάρτηση

συνεχίζει λέγοντας: "Όπως το Stadia σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες έχουν πρόσβαση και βιώνουν τα παιχνίδια, εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται τα παιχνίδια". Η Raymond εξήγησε πως παράλληλα με τη δημιουργία παιχνιδιών, στοχεύουν να καλλιεργήσουν ένα "διαφορετικό και ευέλικτο χώρο εργασίας" με έμφαση τη δημιουργία μίας θετικής εταιρικής κουλτούρας.

Μιλώντας στο GamesIndustry.biz, η Raymond είπε επίσης πως η Google σχεδιάζει να δημιουργήσει περισσότερα first-party στούντιο, πέραν αυτού του Μόντρεαλ, και ότι θα χρειαστούν μερικά χρόνια για να δούμε "ένα τεράστιο νέο IP που θα εκμεταλλευτεί πλήρως το cloud." Ωστόσο, η Google έχει ήδη "μερικά exclusives στα σκαριά που θα δείξουν μερικά συναρπαστικά πράγματα για την πλατφόρμα".

Η Raymond είπε πως το Stadia Games and Entertainment δεν θα ξεκινήσει από τα μεγάλα μακροπρόθεσμα σχέδια αλλά, από τα μικρότερα. "Αρχικά θα έχουμε μερικά ενδιαφέροντα indie-style παιχνίδια και μπορεί να φαίνονται λιγάκι διαφορετικά ή να εκμεταλλεύονται μία ενσωμάτωση από το YouTube ή να έχουν διαφορετικό ρόλο για έναν streamer", είπε, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως "όλο και περισσότερα" θα έρχονται κάθε χρόνο, καθώς θα εντείνουν την προσπάθειά τους.

To Google Stadia Founder’s Edition θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου και πρόσφατα αναλύσαμε το πώς σκοπεύει η εταιρεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του latency που μπορεί να επέλθει με το streamed gaming. Μπορείτε επίσης να δείτε μία πλήρη λίστα κάθε επιβεβαιωμένου παιχνιδιού για το Google Stadia εδώ.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Steam και PSN.

IGN GreeceΤο σχέδιο της Google για την αντιμετώπιση του lag στο StadiaGoogle Stadia: Έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας για το Founder's EditionΌλα τα επιβεβαιωμένα και ανακοινωμένα παιχνίδια του Google Stadia

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα