Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered Review

Ταξίδι σε μία παράλληλη πραγματικότητα, όπου ξεδιπλώνεται μία τραγική αλλά μαγευτική ιστορία.

Τι να πει κανείς για τα JRPG, ένα είδος που δε σταματά ποτέ να μας γοητεύει με τις διαφορετικές φανταστικές ιστορίες που ανακαλύπτουμε μέσα από τα διάφορα games και τους μαγικούς κόσμους στους οποίους μας ταξιδεύουν! Η αλήθεια είναι πως δε χρειάζεται να πούμε και πολλά, αφού το Ni no Kuni: Wrath of the White Witch

Remastered ως άξιος εκπρόσωπος του είδους θα σας δώσει μία γερή γεύση από την εμπειρία των JRPG. Το καλογραμμένο σενάριο, η απίστευτη ομορφιά και φυσικά οι turn-based μάχες είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά του, όμως ας αναλύσουμε λίγο περισσότερο την εμπειρία που προσφέρει το παιχνίδι.

Το Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered αποτελεί την ανανεωμένη έκδοση του ομώνυμου παιχνιδιού που πρωτοκυκλοφόρησε το 2013 (2011 για την Ιαπωνία) και ασχολείται με την ιδιόρρυθμη ζωή ενός μικρού αγοριού, του Oliver. Ο Oliver φαινομενικά είναι ένα απλό παιδί, που όπως όλοι μας έχει τα δικά του ενδιαφέροντα. Ένα από αυτά είναι τα αυτοκίνητα, έτσι όταν μαθαίνει πως ο φίλος του, Philip, έχει στην κατοχή του ένα μοναδικό όχημα το οποίο σχεδίασε ο ίδιος, αρπάζει την ευκαιρία και λέγοντας ψέματα στη μητέρα του ένα βράδυ το σκάει και πάει για test drive. Δυστυχώς η ασταθής κατασκευή του οχήματος δεν έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα κι έτσι ο μικρός καταλήγει στο ποτάμι, μάλιστα κινδυνεύοντας να πνιγεί.

Η μητέρα του, έχοντας αντιληφθεί την απουσία του γιου της φτάνει στο σημείο που βρίσκονται τα παιδιά την κατάλληλη στιγμή για να σώσει τον Oliver, όμως η αδύναμη καρδιά της την προδίδει και δεν καταφέρνει να κρατηθεί στη ζωή. Παρά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν ο Oliver δε μένει ποτέ μόνος. Εκτός από τους δικούς του ανθρώπους που τον φροντίζουν έχει πάντα μαζί του και τον Drippy, ένα κουκλάκι που του είχε δωρίσει η μητέρα του όταν ήταν μικρότερος. Βέβαια ο Drippy δεν είναι ένα απλό κουκλάκι, μάλλον δεν είναι καθόλου κουκλάκι. Είναι, όπως λέει, ο άρχοντας των νεράιδων και έχει πολλές εκπλήξεις για τον Oliver.

Ο Drippy αποκαλύπτει στον Oliver πως ήταν καταραμένος για πολλά χρόνια και γι' αυτό είχε τη μορφή ενός άψυχου παιχνιδιού και πως στην πραγματικότητα κατάγεται από έναν άλλο κόσμο, έναν από τους πολλούς διαφορετικούς κόσμους που υπάρχουν παράλληλα με εκείνον που μεγάλωσε ο Oliver. Αποκαλύπτει επίσης την ύπαρξη της μαγείας και εξηγεί στον Oliver πως και εκείνος μπορεί να την χρησιμοποιήσει, αφού έχει αγνή καρδιά και σύμφωνα με το θρύλο θα σώσει τον κόσμο των fairies που κυβερνά ένας σατανικός μάγος. Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εκεί, αφού σύμφωνα με τον Drippy στον κόσμο του υπάρχουν και οι αδελφές ψυχές των ανθρώπων του "πραγματικού" κόσμου και συνεπώς μία πιθανότητα να σωθεί η μητέρα του Oliver, η οποία μοιράζεται έναν ψυχικό δεσμό με τη σοφή Alicia, που βρίσκεται παγιδευμένη σε ένα πετράδι.

Θέλοντας να πετύχει ο καθένας τον δικό του σκοπό, το δίδυμο ξεκινά την περιπέτειά του και το ταξίδι που θα τους οδηγήσει σε μονοπάτια πέρα από τη φαντασία και τις προσδοκίες τους. Ταξιδεύοντας σε ξένους τόπους και εποχές οι δύο φίλοι μαθαίνουν πολλά για την πραγματικότητα στην οποία κατέληξαν να ζουν αλλά και για τις συνδέσεις ανάμεσα στις ψυχές των διάφορων χαρακτήρων. Ακολουθώντας το κλασικό μοτίβο των JRPG, το σενάριο ξετυλίγεται αργά, όμως το ευχάριστο περιβάλλον του παιχνιδιού και οι διαφορετικές προσωπικότητες που θα συναντήσετε κάνουν την ώρα να περνάει πιο γρήγορα, προσφέροντας μία πανέμορφη εμπειρία.

Όσον αφορά το gameplay το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στις μάχες, οι οποίες είναι μεν turn-based, όμως περιλαμβάνουν και κάποια στοιχεία real-time. Εκτός από τον έλεγχο των ικανοτήτων του χαρακτήρα που ελέγχετε μπορείτε να κινείστε ελεύθερα αποφεύγοντας τις επιθέσεις των αντιπάλων και να συλλέγετε τα orbs που ρίχνουν με σκοπό να αναπληρώσετε κάποιο κομμάτι του health ή του mana σας. Πολύτιμοι βοηθοί κατά τη διάρκεια της μάχης είναι τα familiars, που υποτίθεται πως είναι κομμάτια της ψυχής του κάθε χαρακτήρα και έχουν διαφορετικές χρήσιμες ικανότητες. Για τους χαρακτήρες που προτιμάτε να μην ελέγχετε εσείς μπορείτε να εμπιστευθείτε το AI και να επιλέξετε απλά τον ρόλο του καθενός.

Τα γραφικά του Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered είναι άψογα, τα χρώματα είναι ζωντανά καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ το design των χαρακτήρων είναι πανέμορφο και θα είναι γνώριμο σε πολλούς από εσάς αφού έγινε σε συνεργασία με το Studio Ghibli. Η μουσική του είναι παραμυθένια και μυστηριώδης, όπως αρμόζει στα γεγονότα και τα τοπία του παιχνιδιού και βέβαια είναι δημιούργημα του Joe Hisaishi, επίσης γνωστού για τη σύνθεση των soundtracks πολλών ταινιών του Studio Ghibli. Το voice acting είναι πολύ καλό και προσφέρεται η επιλογή Αγγλικού ή Ιαπωνικού ήχου, σε συνδυασμό με Αγγλικούς υπότιτλους και στις δύο περιπτώσεις.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Hellas.

IGN Greece10 λεπτά "The Witcher 3" στο Nintendo SwitchTα πρώτα 19 λεπτά του gameplay του Erica - Gamescom 2019Final Fantasy VIII Remastered - Release Date Reveal Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα