Γράφει ιστορία ο Χάμσικ

Στεναχωρημένος από την ισοπαλία της Νάπολι με την Ρόμα παρουσιάστηκε ο Μάρεκ Χάμσικ, αλλά ευτυχισμένος που έγραψε ιστορία με την φανέλα της ομάδας του. Η σύγκρουση της Κυριακής στο «Σαν Πάολο» ήταν γλυκόπικρη για τον Χάμσικ, ο οποίος έπιασε τον Τζιουζέπε Μπρουσκολότι στην 1η θέση, με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου, με 511, αλλά είδε την ομάδα του να μην μπορεί να κερδίσει το ντέρμπι με την Ρόμα.

«Αποκτήσαμε απόλυτη κυριαρχία, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, αλλά σκοράραμε μόνο ένα γκολ
στο τέλος», δήλωσε ο Σλοβάκος μέσος, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.
«Χάσαμε δύο πόντους, εξαιτίας του τρόπου που παίξαμε, αλλά κοιτάζουμε πέρα από αυτό και σκεφτόμαστε ήδη τον αγώνα εναντίον της Έμπολι. Είμαι περήφανος που έπιασα τον μύθο τον Τζιουζέπε Μπρουσκολότι στην 1η θέση. Με κάνει πολύ χαρούμενο».

Ο Μάρεκ Χάμσικ είναι ήδη 1ος σκόρερ στην ιστορία της Νάπολι με 120 γκολ, αφήνοντας πίσω του τον Ντιέγκο Μαραντόνα στα 115. Επίσης έχει πετύχει 100 γκολ στη Serie A και κυνηγάει το ρεκόρ του Ατίλα Σαλούστρο με 106, ένα ρεκόρ που κρατάει από το 1937.
Κυνηγάει και άλλο ρεκόρ ο Χάμσικ. Έχει πετύχει 15 γκολ στην Ευρώπη με τους «παρτενοπέι» και υπολείπεται πέντε τερμάτων του 1ου στη σχετική λίστα, Έντισον Καβάνι.
Keywords
Τυχαία Θέματα