Γουίμπλεντον: Έπιασε δουλειά και ο Ρούφους! (pics)

Το όνομά του είναι Ρούφους, και ανήκει στην οικογένεια γερακιών Parabuteo unicinctus.

Το μεγαλοπρεπές γεράκι, πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στο φημισμένο τουρνουά του Λονδίνου, έστω και αν δεν έχει καμία σχέση με ρακέτες, φιλέ και σερβίς.

Λίγο πριν τενίστες, τενίστριες και θεατές φτάσουν στα γήπεδα του Γουίμπλεντον κάθε πρωί, η εκπαιδεύτριά του, Ντόνα Ντέιβις, τον απελευθερώνει και ο Ρούφους πιάνει δουλειά, περιπολώντας πάνω από το All England Club

με μοναδικό καθήκον να τρομάζει τα περιστέρια!

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Τα συμπαθή πουλιά, συνηθίζουν να παρατηρούν τον κόσμο από την οροφή του Centre Court κάνοντας τόσο θόρυβο, που εμποδίζουν τη συγκέντρωση των παικτών, ενώ προκαλούν και ακαθαρσίες!

Έτσι, οι διοργανωτές …προσέλαβαν τον Ρούφους για να τα κρατά μακριά από την περιοχή και να εξασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων!

Off we go!!! DAY ONE #wimbledon pic.twitter.com/vMLFpx878K

— Rufus The Hawk (@RufusTheHawk) July 3, 2023

Ο Ρούφους, έχει τη συγκεκριμένη δουλειά εδώ και 16 χρόνια, μετά τη…συνταξιοδότηση του προκατόχου του, Χάμις.

Μάλιστα, έχει ακόμα και τη δική του διαπίστευση για το Γουίμπλεντον, με τον επίσημο τίτλο του «Bird Scarer»!

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Είναι τόσο αποτελεσματικός, που συχνά τον καλούν να διώξει τα περιστέρια από το Αββαείο του Γουεστμίνστερ, ενώ έκανε την ίδια δουλειά και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το 2012.

Μη νομίζετε ότι το…μεροκάματο βγαίνει εύκολα γι’ αυτόν. Ενίοτε τον τρομάζουν οι άνθρωποι που φορούν κουκούλες και αρκετές φορές τον έχουν κυνηγήσει σμήνη κορακιών!

Ο Ρούφους είναι μία μικρή διασημότητα στην Αγγλία, έχοντας πρωταγωνιστήσει και σε διαφήμιση γνωστής μπίρας! Έχει μάλιστα τον δικό του λογαριασμό στο Facebook, αλλά και φυσικά στο διάσημο «πτηνό» των social media, το Twitter!

Το 2012 είχε προκληθεί σάλος στη χώρα, όταν άγνωστοι τον έκλεψαν από το αυτοκίνητο τoυ ιδιοκτήτη του, για να βρεθεί τελικά τρεις μέρες αργότερα, με έναν μικροτραυματισμό στο πόδι.

Έτσι, πλέον είναι εξοπλισμένος με GPS, προκειμένου να είναι πάντα δυνατός ο εντοπισμός του και να εξακολουθήσει να κάνει τη δουλειά του, αφήνοντας τον Τσιτσιπά, τη Σάκκαρη και τους υπόλοιπους να κάνουν τη δική τους στο κορτ…

Keywords
Τυχαία Θέματα