Γκολ...κανένα στην Arena! (video)

ΑΕΛ και Πανιώνιος έχασαν ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και συνέχισαν τα αρνητικά τους σερί (0-0).

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!

Οι «βυσσινί» είχαν κατοχή και αρκετές φάσεις όμως τα χάλασαν στην τελική προσπάθεια, ενώ οι «κυανέρυθροι» δεν τα κατάφεραν με στημένες φάσεις και αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι έτσι έμειναν χωρίς νίκη για πέμπτο σερί ματς
πρωταθλήματος και έχασαν την ευκαιρία για βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ ο Πανιώνιος με τέταρτο παιχνίδι χωρίς τρίποντο απώλεσαν έδαφος στη μάχη για την πέμπτη θέση.

Τα αρχικά πλάνα

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Μπόζοβιτς, δεξί μπακ ο Μασούρας, αριστερό ο Γουάλας, σέντερ μπακ οι Γκόλιας και Γιοβάνοβιτς. Αμυντικά χαφ οι Λαγός και Φατιόν, στα άκρα οι Μιλοσάβλιεβιτς και Κρίζμαν, ο Αγκάνοβιτς πίσω από τον Ναζλίδη.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κότνικ, δεξί μπακ ο Παπαγεωργίου, αριστερό μπακ ο Σαραμαντάς, σέντερ μπακ οι Γκιοατά και Μπανανά. Αμυντικά χαφ οι Κόρμπος και Σαββίδης, στα άκρα, οι Λάμπρου και Μασούρας, ο Μπραχίμι πίσω από τον Γέσιλ.

Κατοχή η ΑΕΛ, επικίνδυνος Μπανανά

Χωρίς γκολ έληξε το πρώτο μέρος στη Λάρισα, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία, αλλά τον Πανιώνιο να απειλεί πιο πολύ χάρη στις στημένες φάσεις.

Οι «βυσσινί», στο μεγαλύτερο διάστημα του 45λεπτου ήταν εγκατεστημένοι γύρω από τα καρέ του Κότνικ, ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν την κατάλληλη τελική προσπάθεια, με τον Γκιοατά ειδικά να κάνει μερικές...ηρωικές επεμβάσεις, παρ' όλο που από τα πρώτα λεπτά αγωνιζόταν με κάταγμα στο χέρι και ένεση ξυλοκαΐνης μετά από μία διεκδίκηση!

Οι «κυανέρυθροι», παρά το γεγονός ότι είχαν χώρους για αντεπιθέσεις δεν μπόρεσαν να τροφοδοτήσουν σωστά τον Γεσίλ. Ωστόσο η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν επικίνδυνη στις στημένες φάσεις και το έδειξε στο 9' με τον Μπραχίμι να εκτελεί κόρνερ και τον Μπανανά να αστοχεί από κοντά με κεφαλιά.

Η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στο 19' με μακρινό σουτ του Κρίζμαν που πέρασε άουτ, ενώ στο 27' ο Αγκάνοβιτς από δεξιά έβγαλε σε καλή θέση τον Μασούρα, όμως ο Κότνικ τον πρόλαβε με έγκαιρη έξοδο.

Στο 36' ο Πανιώνιος βγήκε στην κόντρα, αλλά ο Μασούρας επέλεξε να σουτάρει από μακριά αντί να τροφοδοτήσει τον Σαββίδη και η προσπάθειά του ήταν αστοχη.

Στο 38' νέο σουτ του Κρίζμαν από το ημικύκλιο κατέληξε στα χέρια του Κότνικ, ενώ στο 41' ο Πανιώνιος απείλησε ξανά με κεφαλιά του Μπανανά που πέρασε λίγο άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ.

Το πρώτο μέρος έληξε με τον Γκόλια να σουτάρει από το ημικύκλιο, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Μπορούσαν και οι δύο

Το β' μέρος ξεκίνησε με την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή για την ΑΕΛ. Συγκεκριμένα στο 53', Αγκάνοβιτς και Ναζλίδης συνδυάστηκαν έξοχα έξω από την περιοχή, ο δεύτερος εβγαλε μόνο του προ του Κότνικ τον Κρίζμαν, ο οποίος όμως πλάσαρε ψηλά άουτ.

Αμέσως μετά ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφάσισε να τονώσει την μεσοεπιθετική του γραμμή, ρίχνοντας τον Σπιριντόνοβιτς αντί του Μασούρα. Οι αλλαγές συνεχίστηκαν με τον Ηλία Φυντάνη να βάζει τον Μλαντένοβιτς αντί του Λαγού και τον Νίλσεν να κάνει ντεμπούτο στον Πανιώνιο αντί του Γεσίλ.

Η ΑΕΛ ήταν αυτή που συνέχισε να πιέζει και στο 64' πλησίασε το γκολ, όταν ο Αγκάνοβιτς έβγαλε έξοχα από δεξιά τον Μασούρα, αυτός γύρισε αλλά ο Μπανανά πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Ναζλίδης έπιασε κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στην συνέχεια ο Αγκάνοβιτς παραχώρησε την θέση του στον Λεοζίνιο.

Οι «βυσσινί» συνέχισαν να είναι στο προσκήνιο και στο 68' ο Κρίζμαν επιχείρισε σουτ από το ημικύκλιο αλλά δεν το έπιασε καλά και η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

Ο Γρηγορίου έψαχνε τις λύσεις για να βάλει την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι επιθετικά και ολοκλήρωσε τις αλλαγές του δίνοντας ντεμπούτο στον Ουάσινγκτον αντί του Μπραχίμι, ενώ ο Φυντάνης ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με Περόνε αντί Κρίζμαν.

Ο Πανιώνιος απόλαυσε ένα καλό δίλεπτο στη συνέχεια, με μακρινό σουτ στο 72' του Σαββίδη έξω από την περιοχή που μπλόκαρε ο Μπόζοβιτς και σημαντική ευκαιρία δευτερόλεπτα αργότερα με ωραία προσπάθεια και σουτ του Σπιριντόνοβιτς από το ύψος της περιοχής, που κοντραρίστηκε και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα ευκαιρία, όταν ο Σπιριντόνοβιτς τροοφοδότησε αριστερά στην περιοχή τον Λάμπρου, αυτός γύρισε για τον ολομόναχο Νίλσεν, ο οποίος δεν πρόλαβε για εκατοστά.

Η ΑΕΛ όμως κυνήγησε το γκολ μέχρι το τέλος και στο 89' μετά από ένα κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον άξονα για τον Μιλοσάβλιεβιτς, ο οποίος σούταρε με το δεξί αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κότνικ, στην τελευταία ουσιαστική φάση του ματς.

ΑΕΛ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0
Σούπερ Λιγκ Σουρωτή 2017-18,20ή Αγωνιστική, AEL FC Arena
Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Βασιλόπουλος (Έβρου)
Κίτρινες: Φατιόν, Γκόλιας, Λεοζίνιο, Γουάλας - Σαραμαντάς, Σαββίδης, Σπιριντόνοβιτς
Κόκκινες: -
ΑΕΛ (Φυντάνης, 4-2-3-1): Μπόζοβιτς - Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Γουάλας - Φατιόν, Λαγός (61' Μλαντένοβιτς) - Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (71' Περόνε), Αγκάνοβιτς (66' Λεοζίνιο) - Ναζλίδης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γρηγορίου, 4-2-3-1): Κότνικ - Παπαγεωργίου, Γκιοατά, Μπανανά, Σαραμαντάς - Κόρμπος, Σαββίδης - Λάμπρου, Μασούρας (56' Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (70' Ουάσινγκτον) - Γέσιλ (62' Νίλσεν).
Keywords
Τυχαία Θέματα