Γκολ ο Δώνης, επιτέλους βαθμοί για τη Σάλκε (pics)

Χρειάστηκε να φτάσει η 6η αγωνιστική για να κερδίσει η Σάλκε τους πρώτους της βαθμούς στην Bundesliga, επικρατώντας 1-0 της Μάιντς. Ο Τάσος Δώνης άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της Στουγάρδης.

Η εικόνα της 6ης αγωνιστικής

Σάλκε – Μάιντς 1-0
Το ζήτημα για τους «βασιλικούς μπλε» ήταν η πρώτη νίκη μετά το οικτρό ξεκίνημα με τις πέντε ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Ο Σεπφ στο 11΄ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Τεντέσκο, η οποία κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμα της ως
το φινάλε της αναμέτρησης.

Στουτγάρδη – Βέρντερ 2-1
Με απολογισμό μόλις δύο βαθμών η Στουτγάρδη ήθελε να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο Τάσος Δώνης ανέλαβε δράση. Ο Έλληνας επιθετικός πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Bundesliga ανοίγοντας το σκορ μετά από 19 λεπτά αγώνα στην Mercedes – Benz Arena. Το αυτογκόλ του Τσίλερ έφερε το παιχνίδι στην ισορροπία στο 68΄, όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν στην πρώτη τους νίκη χάρη στο γκολ του Γκονσάλο Κάστρο στο 75΄, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 52΄.

Χόφενχαϊμ – Λειψία 1-2
Η Λειψία πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα και δεύτερη συνεχόμενη συνολικά χάρη σε δύο γκολ στο δεέτερο ημίχρονο, αμφότερα από τον Γιουσούφ Πόουλσεν (53΄, 73΄). Στα…περίεργα του αγώνα, το γεγονός ότι ο προπονητής της Χόφενχαϊμ, Γιούλιαν Νάγκελσμαν θα βρεθεί στον πάγκο της Λειψίας την επόμενη χρονιά!

Βόλφσμπουργκ – Γκλάντμπαχ 2-2
Χορταστικό ματς στην Volkswagen Arena, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα δύο φορές και τους «λύκους» να απαντούν ισάριθμες. Ο Πλέα άνοιξε το σκορ στο 7΄ (0-1), ο Στέφεν είχε απάντηση μόλις πέντε λεπτά αργότερα (1-1, 12΄). Ο Αζάρ από ασίστ του Χέρμαν έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ την ομάδα του Χέκινγκ (1-2, 48΄), με τον Βεγκχορστ να διαμορφώνει το τελικό 2-2 στο 59΄. Αυτή ήταν η δεύτερη εντός έδρας ισοπαλία σε 4 παιχνίδια για τη Βόλφσμπουργκ, αλλά και η δεύτερη εκτός έδρας για την Γκλάντμπαχ.

Νυρεμβέργη – Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-0
Παρότι είχε μόλις 38% κατοχή μπάλας, η Νυρεμβέργη κράτησε τη Φορτούνα μακριά από την περιοχή της και χτύπησε τρεις φορές (28΄ πέναλτι Μπεχρενς, 64΄ Ισάκ, 78΄ Παλάσιος). Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για τους Βαυαρούς, πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη πια η Φορτούνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα