Γκιλιέρμε: «Δε μετάνιωσα που πήγα στον Ολυμπιακό»

Γκιλιέρμε: «Δε μετάνιωσα που πήγα στον Ολυμπιακό»ageorgiΔευ, 03/15/2021 - 22:06

Ο Γκιλιέρμε μίλησε στη Βραζιλία για την επιλογή του να παίξει στον Ολυμπιακό, τη συνεργασία του με τον Τσάβι στο Κατάρ και την πιθανή επιστροφή στην πατρίδα.

Ο 29χρονος Βραζιλιάνος μέσος, που ξεχώρισε από το 2018 έως το 2020 στους «ερυθρόλευκους» κατακτώντας πέρσι το νταμπλ, μετακόμισε στην Αλ Σαντ του Κατάρ, τον περασμένο Αύγουστο και αναδείχτηκε πρωταθλητής υπό τις οδηγίες

του Τσάβι Ερνάντεθ.

Μιλώντας στο ESPN της Βραζιλίας, ανέφερε το πέρασμά του από την Ελλάδα όταν ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον βραζιλιάνικων ομάδων το 2018, πριν φύγει από τη Λα Κορούνια:

«Είχα συζητήσεις με την Ιντερνασιονάλ και τη Γκρέμιο, αλλά δεν υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον. Η Σάο Πάουλο ήταν πιο ζεστή και παραλίγο να συμφωνήσουμε. Το είχα συζητήσει και με τον τότε προπονητή μου στη Λα Κορούνια Kλάρενς Σέιντορφ, ο οποίος με έπεισε να μείνω στην Ευρώπη. Τότε είχα την ευκαιρία να πάω στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό και δεν το μετανιώνω».

Όσον αφορά τη συνεργασία του με τον Τσάβι και τη σύγκριση με τον νυν ομοσπονδιακό της Βραζιλίας και πρώην προπονητή του στην Κορίνθιανς Τίτε, ο Γκιλιέρμε τόνισε:

«Ο Τσάβι είναι διαφορετικός. Μου μιλάει πολύ από τότε που ήρθα. Ήθελα να μάθω από αυτόν, ποτέ δεν ικανοποιούμαστε. Πάντα θέλω να γίνομαι καλύτερος και καλύτερος, μαθαίνω πολλά από αυτόν. Είναι μεγάλη φυσιογνωμία στο ποδόσφαιρο, απολαμβάνω πολύ να παίζω γι΄αυτόν. Ήταν ένας από τους καλύτερους στη θέση του στον κόσμο, εγώ παίζω σε παρόμοια θέση με αυτόν και έχω μάθει πολλά. Είναι φοβερός ως προπονητής, έχει όραμα για το παιχνίδι, δίνει πολύ σαφείς οδηγίες. Πάντα παίζουμε το ίδιο σύστημα, αλλά με διαφορετικά στυλ ανάλογα με τον αντίπαλο. Είχα τον Τίτε προπονητή, είμαι μεγάλος θαυμαστής του, είναι παρόμοιοι. Όχι στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά στον τρόπο κατανόησης του ποδοσφαίρου. Ο Τσάβι παίζει πιο επιθετικά και πιο θεαματικά».

Ο Γκιλιέρμε απέρριψε το ενδεχόμενο να επιστρέψει σύντομα στη Βραζιλία:

«Δε σκέφτομαι να γυρίσω αυτή τη στιγμή. Θέλω να φτιάξω τη ζωή μου εδώ. Έχω ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο, θα προτείνω την ανανέωση. Θα δούμε σε μερικά χρόνια, αλλά δεν νομίζω να γυρίσω σύντομα στη Βραζιλία».

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός - Ποδόσφαιρο Off Off ageorgi Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός ΕΛΛΑΔΑ Ο Γκιλιέρμε μίλησε στη Βραζιλία για την επιλογή του να παίξει στον Ολυμπιακό, τη συνεργασία του με τον Τσάβι στο Κατάρ και την πιθανή επιστροφή στην πατρίδα. Article publish on Δευ, 03/15/2021 - 22:06 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα